
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зелена салата зелена салата | 1 | ||
салата Айсберг салата Айсберг | 1 | ||
рукола рукола | 200 g g | ||
тиквички тиквичка | 100 g g | ||
моркови морков | 1 | ||
целина
целина (глава) | 50 g g | ||
домати домат | 1 | ||
кълнове
кълнове (за украса) |
За соса:
вода вода | 200 ml ml | ||
мащерка мащерка | 2 стръка стрък | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | ||
маслиново масло маслиново масло | 100 ml ml | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 30 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
За пилето:
пилешко бонфиле пилешко бонфиле | 200 g g | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
печурки
печурка (печурки) | 100 g g | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
соев сос соев сос | 20 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 50 ml ml | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 10 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата с пилешко бонфиле и билков сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме соса, като в малка тенджерка оставяме водата, розмарина и мащерката да врат, докато водата остане наполовина. Прецеждаме и слагаме водата заедно с останалите съставки на соса в блендер, след което разбиваме.Измиваме салатите и ги накъсваме на едро в голяма купа. Прибавяме тиквичката, моркова и целината, нарязани на много тънки ивички, и овкусяваме с готовия билков сос, като разбъркваме добре.В загрятото олио за 4 - 5 min запържваме пилешкото бонфиле от двете страни. След като е почти готово, добавяме маслото, гъбите, нарязани на слайсове, и накълцания чесън. После добавяме бульона, соевия сос, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и най-накрая с балсамовия оцет. Оставяме соса да се редуцира до необходимата гъстота и отстраняваме от котлона.
Как да сервираме:
Нарязваме домата на тънки полумесеци и ги нареждаме покрай ръба на плитка чиния. В средата слагаме от салатата, върху нея от пилето с гъби и завършваме с кълнове за украса. Допълваме сшардоне.