Верига от любими рецепти
Салата с пилешко бонфиле и билков сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

зелена салата зелена салата1
салата Айсберг салата Айсберг1
рукола рукола200 g g
тиквички тиквичка100 g g
моркови морков1
целина целина
(глава)
50 g g
домати домат1
кълнове кълнове
(за украса)

За соса:

вода вода200 ml ml
мащерка мащерка2 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло100 ml ml
балсамов оцет балсамов оцет30 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

За пилето:

пилешко бонфиле пилешко бонфиле200 g g
олио олио30 ml ml
печурки печурка
(печурки)
100 g g
краве масло краве масло50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
соев сос соев сос20 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
балсамов оцет балсамов оцет10 ml ml

Салата с пилешко бонфиле и билков сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(6)

Начин на приготвяне

Приготвяме соса, като в малка тенджерка оставяме водата, розмарина и мащерката да врат, докато водата остане наполовина. Прецеждаме и слагаме водата заедно с останалите съставки на соса в блендер, след което разбиваме.Измиваме салатите и ги накъсваме на едро в голяма купа. Прибавяме тиквичката, моркова и целината, нарязани на много тънки ивички, и овкусяваме с готовия билков сос, като разбъркваме добре.В загрятото олио за 4 - 5 min запържваме пилешкото бонфиле от двете страни. След като е почти готово, добавяме маслото, гъбите, нарязани на слайсове, и накълцания чесън. После добавяме бульона, соевия сос, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и най-накрая с балсамовия оцет. Оставяме соса да се редуцира до необходимата гъстота и отстраняваме от котлона.

Как да сервираме:
Нарязваме домата на тънки полумесеци и ги нареждаме покрай ръба на плитка чиния. В средата слагаме от салатата, върху нея от пилето с гъби и завършваме с кълнове за украса. Допълваме сшардоне.