
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко бонфиле пилешко бонфиле | 200 g g | ||
зелена салата зелена салата | 150 g g | ||
червена салата червена салата | 150 g g | ||
рукола рукола | 100 g g | ||
чери домати чери домат | 150 g g | ||
биволско сирене биволско сирене | 150 g g | ||
мед мед | 2 с.л. с.л. | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 50 ml ml | ||
шипков мармалад шипков мармалад | 50 g g | ||
бадеми
бадем (сурови) | 100 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата с пилешко филе, биволско сирене и дресинг с шипков мармалад
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и накъсваме салатите, отцеждаме ги и поставяме в дълбока купа. Добавяме разполовените чери домати.
Слагаме в малка тенджера балсамовия оцет заедно с шипковия мармалад и меда и редуцираме сместа за няколко минути, а после я охлаждаме.
Овкусяваме пилешкото бонфиле със сол и черен пипер и го изпичаме от двете страни до златисто в тиган (обикновен или грил - какъвто имаме).
Запичаме биволското сирене върху хартия за печене в сух тиган от двете страни.
Овкусяваме зеленчуците със сол и маслиново масло, след което ги разпределяме в чинии. Отгоре поставяме плочка запечено сирене, парченца пилешко бонфиле и накрая завършваме с шипков дресинг. Посипваме с нарязаните бадеми. По желание бадемите може да се запекат предварително на сух тиган, за да станат по-ароматни.