Верига от любими рецепти
Салата с пилешко филе, биволско сирене и дресинг с шипков мармалад

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко бонфиле пилешко бонфиле200 g g
зелена салата зелена салата150 g g
червена салата червена салата150 g g
рукола рукола100 g g
чери домати чери домат150 g g
биволско сирене биволско сирене150 g g
мед мед2 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет50 ml ml
шипков мармалад шипков мармалад50 g g
бадеми бадем
(сурови)
100 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Салата с пилешко филе, биволско сирене и дресинг с шипков мармалад

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(6)

Начин на приготвяне

Измиваме и накъсваме салатите, отцеждаме ги и поставяме в дълбока купа. Добавяме разполовените чери домати.

Слагаме в малка тенджера балсамовия оцет заедно с шипковия мармалад и меда и редуцираме сместа за няколко минути, а после я охлаждаме.

Овкусяваме пилешкото бонфиле със сол и черен пипер и го изпичаме от двете страни до златисто в тиган (обикновен или грил - какъвто имаме).

Запичаме биволското сирене върху хартия за печене в сух тиган от двете страни.

Овкусяваме зеленчуците със сол и маслиново масло, след което ги разпределяме в чинии. Отгоре поставяме плочка запечено сирене, парченца пилешко бонфиле и накрая завършваме с шипков дресинг. Посипваме с нарязаните бадеми. По желание бадемите може да се запекат предварително на сух тиган, за да станат по-ароматни.