Верига от любими рецепти
Салтимбока от треска върху царевичен крем с тиквички

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска
(по ок. 125 g всяко)
4
прошуто прошуто4 филии филия
тиквички тиквичка800 g g
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
пармезан пармезан40 g g
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон350 ml ml
полента полента100 g g
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
лимонов пипер лимонов пипер1 ч.л. ч.л.
лимони лимон
(настъргана кора)
салвия салвия8 - 12 листа лист
краве масло краве масло30 g g
дървени клечки дървени клечки
сол сол
черен пипер черен пипер

Салтимбока от треска върху царевичен крем с тиквички

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Размрази рибните филета. Измий тиквичките и ги нарежи на пръчици. Обели и пресовай чесъна. Настържи фино пармезана.

2. Кипни прясното мляко и зеленчуковия бульон. Наръси царевичния грис и вари 5 min, като бъркаш от време на време. След това свали съда от огъня, покрий го и остави за ок. 10 min грисът да набъбне.

3. Запържи тиквичките в 2 с. л. сгорещено маслиново масло ок. 10 min от всички страни. Овкуси ги със солта, лимоновия пипер, чесъна и кората от лимон.

4. Измий и подсуши рибните филета. Овкуси ги със солта и черния пипер. Върху всяко филе постави по един спайс прошуто ди Парма и 2 - 3 листенца от салвия, като ги фиксираш с дървените клечки.

5. Запържи за 1 - 2 min до хрупкавост филетата откъм покритата страна в останалото сгорещено маслиново масло. Обърни и пържи на слаб огън още 2 - 3 min.

6. Разбъркай пармезана и маслото в гриса и подправи. Сервирай с тиквичките и салтимбоката от треска.