
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалтимбока от треска върху царевичен крем с тиквички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета. Измий тиквичките и ги нарежи на пръчици. Обели и пресовай чесъна. Настържи фино пармезана.
2. Кипни прясното мляко и зеленчуковия бульон. Наръси царевичния грис и вари 5 min, като бъркаш от време на време. След това свали съда от огъня, покрий го и остави за ок. 10 min грисът да набъбне.
3. Запържи тиквичките в 2 с. л. сгорещено маслиново масло ок. 10 min от всички страни. Овкуси ги със солта, лимоновия пипер, чесъна и кората от лимон.
4. Измий и подсуши рибните филета. Овкуси ги със солта и черния пипер. Върху всяко филе постави по един спайс прошуто ди Парма и 2 - 3 листенца от салвия, като ги фиксираш с дървените клечки.
5. Запържи за 1 - 2 min до хрупкавост филетата откъм покритата страна в останалото сгорещено маслиново масло. Обърни и пържи на слаб огън още 2 - 3 min.
6. Разбъркай пармезана и маслото в гриса и подправи. Сервирай с тиквичките и салтимбоката от треска.