Верига от любими рецепти
Сандвич със свински врат

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

свински врат свински врат
(маринован, пикантен или с чесън)
800 g g
олио олио50 ml ml
моркови морков4 - 5 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
айсберг айсберг
горчица горчица200 g g
майонеза майонеза
(по желание)
100 g g
питки за бургер питка за бургер4 - 6 бр. бр.
царевица царевица
(грилована)
2 - 3 бр. бр.

Сандвич със свински врат

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на морковите, като ги нарязваме на лентички и овкусяваме с маслиново масло, сол и черен пипер и оставяме настрана да поемат от сместа.

Изпичаме пържолите и морковите на грил с равномерен огън, докато се сготвят. Морковите трябва да омекнат, като това става по-лесно, когато са по-тънки. 

Готовите пържоли оставяме настрана да починат. През това време запичаме и питките.

Нарязваме пържолите на много тънки ивички и намазваме питките с горчица и майонеза. Върху хлебчетата поставяме от нарязаното месо и добавяме листа от айсберг и грилованите моркови. Идеална компания на сандвича ще бъде ледената бира или охладеното вино, както и всяко любимо лятно питие.