
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСандвич със свински врат и бистра зеленчукова супа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме картофите и целината на кубчета и ги слагаме заедно с граха да се варят в зеленчуковия бульон. Овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в тиган в загрятото маслиново масло. Щом омекнат, добавяме наситнените моркови и готвим. Готовата запръжка прибавяме към сварените зеленчуци, добавяме мащерката и дафиновия лит и оставяме супата да къкри още няколко минути.
Леко натискаме с ръце свинския врат (без да го начукваме), овкусяваме със сол и черен пипер и запечатваме в тиган със загрятомаслиново масло от всички страни за по 3 - 4 min. Прехвърляме ги в тава и ги допичаме 5 - 10 мин в предварително загрята на 180°С фурна. След като ги извадим от фурната, ги оставяме да „починат“ поне 10 min, за да запазят соковете си. След това ги нарязваме на ивици.
Разполовяваме хлебчетата през средата и ги запичаме във фурната за 5 min. Намазваме с майонеза и поставяме резен домат и малко айсберг. Слагаме и свинския врат и поднасяме сандвичите с гореща супа.