Верига от любими рецепти
Сандвич със свински врат и бистра зеленчукова супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат600 g g
багети багета
(бели)
2
домати домат2
салата Айсберг салата Айсберг
майонеза майонеза3 - 4 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сол сол

за супата

картофи картоф400 g g
целина целина1 връзка връзка
грах грах100 - 150 g g
моркови морков200 g g
лук лук1 глави глава
зеленчуков бульон зеленчуков бульон2 l l
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка1 стръка стрък
дафинови листа дафинов лист2
черен пипер черен пипер

Сандвич със свински врат и бистра зеленчукова супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(4)

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите и целината на кубчета и ги слагаме заедно с граха да се варят в зеленчуковия бульон. Овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в тиган в загрятото маслиново масло. Щом омекнат, добавяме наситнените моркови и готвим. Готовата запръжка прибавяме към сварените зеленчуци, добавяме мащерката и дафиновия лит и оставяме супата да къкри още няколко минути.

Леко натискаме с ръце свинския врат (без да го начукваме), овкусяваме със сол и черен пипер и запечатваме в тиган със загрятомаслиново масло от всички страни за по 3 - 4 min. Прехвърляме ги в тава и ги допичаме 5 - 10 мин в предварително загрята на 180°С фурна. След като ги извадим от фурната, ги оставяме да „починат“ поне 10 min, за да запазят соковете си. След това ги нарязваме на ивици.

Разполовяваме хлебчетата през средата и ги запичаме във фурната за 5 min. Намазваме с майонеза и поставяме резен домат и малко айсберг. Слагаме и свинския врат и поднасяме сандвичите с гореща супа.