
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За сандвича:
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб | 2 филии филия | |
червени чушки червена чушка | 2 | |
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | |
мед мед | 1 с.л. с.л. | |
балсамов оцет балсамов оцет | капки капка | |
краве сирене
краве сирене (обезсолено ) | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСандвич със запечено сирене и мармалад от червени чушки и салата със спанак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изпичаме крушата във фурна, а чушките - на тиган или в чушкопек. За да спестим време, това може да направим от предишната вечер.
Сутринта запичаме сиренето от двете страни в тиган, поставено върху хартия за печене.
Изпечените и обелени чушки нарязваме на кубчета и ги задушаваме в загрятото маслиново масло. Добавяме меда и разбъркваме, докато се сгъсти и чушките се карамелизират, след което добавяме няколко капки балсамов оцет - те ще придадат свежест на мармалада.
Когато мармаладът изстине, намазваме с него филиите и поставяме отгоре печеното сирене.
За салатата смесваме почистения и измит спанак с няколко резена круша и орехите. Салатата е вкусна и без допълнително овкусяване.