Верига от любими рецепти
Сандвич със запечено сирене и мармалад от червени чушки и салата със спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

За сандвича:

пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб2 филии филия
червени чушки червена чушка2
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
мед мед1 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет капки капка
краве сирене краве сирене
(обезсолено )
80 g g

За салатата:

бейби спанак бейби спанак30 g g
круши круша1
орехи орех20 g g

Сандвич със запечено сирене и мармалад от червени чушки и салата със спанак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

Изпичаме крушата във фурна, а чушките - на тиган или в чушкопек. За да спестим време, това може да направим от предишната вечер.

Сутринта запичаме сиренето от двете страни в тиган, поставено върху хартия за печене.

Изпечените и обелени чушки нарязваме на кубчета и ги задушаваме в загрятото маслиново масло. Добавяме меда и разбъркваме, докато се сгъсти и чушките се карамелизират, след което добавяме няколко капки балсамов оцет - те ще придадат свежест на мармалада.

Когато мармаладът изстине, намазваме с него филиите и поставяме отгоре печеното сирене.

За салатата смесваме почистения и измит спанак с няколко резена круша и орехите. Салатата е вкусна и без допълнително овкусяване.