
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСеверна салата с херинга и червено цвекло
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий картофите и цвеклото. Свари картофите за 20 - 25 min в подсолена вода. Отделно свари червеното цвекло за 30 - 40 min в зависимост от големината. Излей водата от картофите и цвеклото, залей ги със студена вода и ги остави да изстинат. След това ги обели и ги нарежи на кубчета.
2. Остави краставичките да се отцедят и ги нарежи на кубчета. Изплакни филетата и, ако е необходимо, ги натопи във вода, за да се редуцира солта. После ги нарежи на парчета. Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета.
3. Откъсни връхчетата на копъра и ги накълцай. Нарежи на ситно лука, разбъркай го с 5 с.л. от маринатата на киселите краставички, горчицата, захарта, солта, черния пипер и копъра. Добави слънчогледово олио и разбъркай с движения отдолу нагоре. Смеси със съставките на салатата и остави да престои в хладилника най-малко 2 h, но по-добре цяла нощ. Овкуси преди сервиране.