Верига от любими рецепти
Северна салата с херинга и червено цвекло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф350 g g
филе от херинга филе от херинга300 g g
червено цвекло червено цвекло300 g g
кисели краставички кисела краставичка100 g g
копър копър1 връзка връзка
лук лук
(малка)
1 глави глава
ябълки ябълка
(кисели)
2
горчица горчица2 ч.л. ч.л.
олио олио4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар

Северна салата с херинга и червено цвекло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Измий картофите и цвеклото. Свари картофите за 20 - 25 min в подсолена вода. Отделно свари червеното цвекло за 30 - 40 min в зависимост от големината. Излей водата от картофите и цвеклото, залей ги със студена вода и ги остави да изстинат. След това ги обели и ги нарежи на кубчета.

2. Остави краставичките да се отцедят и ги нарежи на кубчета. Изплакни филетата и, ако е необходимо, ги натопи във вода, за да се редуцира солта. После ги нарежи на парчета. Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета.

3. Откъсни връхчетата на копъра и ги накълцай. Нарежи на ситно лука, разбъркай го с 5 с.л. от маринатата на киселите краставички, горчицата, захарта, солта, черния пипер и копъра. Добави слънчогледово олио и разбъркай с движения отдолу нагоре. Смеси със съставките на салатата и остави да престои в хладилника най-малко 2 h, но по-добре цяла нощ. Овкуси преди сервиране.