Шакшука със сирене

Шакшука със сирене

ТрудностЛесна
Подготовка20 min
Приготвяне15 min

Начин на приготвяне

  1. В добре загрята фурна печем доматите, червените и лютите чушки и лука за 15 min. След това обелваме зеленчуците и ги нарязваме на големи кубчета.
  2. В голям тиган слагаме половината масло, доматите, чушките и лука и на бавен огън ги задушаваме. В случай, че искаме ястието да бъде пикантно, може да добавим люти чушки. Овкусяваме със сол, черен пипер и пушен червен пипер. Добавяме ситно нарязания магданоз и чесън и готвим. Целта е да не се изпари цялата течност, а да остане сос. Когато сместа е почти готова, правим четири кладенчета и чукваме по 1 яйце във всяко. Настъргваме сиренето и покриваме. Готвим под капак за 1 – 2 min. Яйцето трябва да остане с течен жълтък.
  3. Накрая приготвяме и брускети, като нарязване на филийки, мажем с масло и печем на добре загрята фурна на 200° C за 3 – 5 min до златисто. По желание може да ги приготвим и на тиган.
  4. Поднасяме, като слагаме брускета в рохкото яйце и поръсваме с листа от пресен кориандър.

Опитай и: