
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шарана шаран | 1 | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
чери домати чери домат | 250 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
моркови морков | 1 | ||
олио олио | 70 ml ml | ||
девесил девесил | 2 стръка стрък | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 200 ml ml | ||
лимони лимон | 1 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеШаран плакия с чери домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме добре шарана от вътрешностите и люспите (при необходимост) и го измиваме. Подправяме го със сол, черен пипер и олио отвътре и отвън. Намазваме подходяща тава с олио, слагаме шарана и печем 20 - 25 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Междувременно в тенджера загряваме 50 ml олио и задушаваме постепенно зеленчуците - лука и морковите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на жулиени, и чери доматите - цели. Подправяме със сол, черен пипер и девесил и готвим до омекването на зеленчуците.
Изваждаме шарана от фурната и го пълним с част от зеленчуците, останалите слагаме около него, наливаме бульона, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 - 25 минути. След това отстраняваме фолиото и печем още 10 минути.
Поднасяме шарана със зеленчуците за гарнитура и резен лимон.