Верига от любими рецепти
Шаран плакия с чери домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

шарана шаран1
червени чушки червена чушка1
чери домати чери домат250 g g
лук лук1 глави глава
моркови морков1
олио олио70 ml ml
девесил девесил2 стръка стрък
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
лимони лимон1
сол сол
черен пипер черен пипер

Шаран плакия с чери домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(4)

Начин на приготвяне

Почистваме добре шарана от вътрешностите и люспите (при необходимост) и го измиваме. Подправяме го със сол, черен пипер и олио отвътре и отвън. Намазваме подходяща тава с олио, слагаме шарана и печем 20 - 25 минути в предварително загрята на 200°С фурна.

Междувременно в тенджера загряваме 50 ml олио и задушаваме постепенно зеленчуците - лука и морковите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на жулиени, и чери доматите - цели. Подправяме със сол, черен пипер и девесил и готвим до омекването на зеленчуците.

Изваждаме шарана от фурната и го пълним с част от зеленчуците, останалите слагаме около него, наливаме бульона, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 - 25 минути. След това отстраняваме фолиото и печем още 10 минути.

Поднасяме шарана със зеленчуците за гарнитура и резен лимон.

Купи в Lidl

Лимони Лимони
Лимони
06.02 - 08.02
-20%
2,49
1,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.