Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Шаран плакия с чери домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме добре шарана от вътрешностите и люспите (при необходимост) и го измиваме. Подправяме го със сол, черен пипер и олио отвътре и отвън. Намазваме подходяща тава с олио, слагаме шарана и печем 20 - 25 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Междувременно в тенджера загряваме 50 ml олио и задушаваме постепенно зеленчуците - лука и морковите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на жулиени, и чери доматите - цели. Подправяме със сол, черен пипер и девесил и готвим до омекването на зеленчуците.
Изваждаме шарана от фурната и го пълним с част от зеленчуците, останалите слагаме около него, наливаме бульона, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 - 25 минути. След това отстраняваме фолиото и печем още 10 минути.
Поднасяме шарана със зеленчуците за гарнитура и резен лимон.