
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За ганажа:
шоколадов кувертюр
шоколадов кувертюр (натурален) | 75 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 50 ml ml | ||
краве масло краве масло | 10 g g | ||
малини
малина (за украса) | 40 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеШоколадова торта с маскарпоне
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В блендер смиламе бисквитите и лешниците до много фини трохички, след което ги объркваме с разтопеното масло до получаването на лепкаво тесто. Поставяме хартия за печене на дъното на форма с диаметър около 30 cm и със свалящи се стени. Разстиламе тестото равномерно във формата и печем 10 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
През това време разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме леко да поизстине. Разбиваме охладената сметана със захарта до получаване на пухкав сняг и с помощта на дървена или силиконова шпатула я добавяме към разтопения шоколад. Към получената смес прибавяме маскарпонето и крем сиренето, които предварително сме оставили за около час да се отпуснат на стайна температура. Разбъркваме добре и нанасяме готовата смес равномерно върху изпечения блат. Така оставяме в хладилник за минимум 12 часа да се охлади.
След като тортата е стегнала, приготвяме ганажа. За целта загряваме сметаната и разтопяваме в нея кувертюра и маслото. Разбъркваме до получаването на еднородна смес, след което заливаме тортата и оставяме да се охлади за още минимум пет часа. Накрая сваляме стените на формата за печене и украсяваме с малините.
Как да сервираме:
Поднасяме тортата, нарязана на тънки парчета и украсена с пресни плодове.