Начин на приготвяне
- Разтопяваме натуралния шоколад. Към него добавяме жълтъците, половината захар, пресятото брашно и белтъците. Постепенно прибавяме другата половина от захарта и разтопеното масло. Изсипваме във форма с Ø 20 cm и печем на 180° C до готовност. По същия начин приготвяме и втория блат.
- През това време приготвяме крема. Слагаме сметаната да заври и към нея прибавяме натуралния шоколад и захарта. Разбиваме с миксер до получаването на крем и прехвърляме в пош.
- Преминаваме към сглобяването на тортата. Слагаме един блат, отгоре с поша покриваме с крем, след това слагаме втория блат и завършваме с крема. Накрая украсяваме с плодове и оставяме в хладилника за поне 3 h.