Шоколадова торта с плодове

Шоколадова торта с плодове

ТрудностСредно трудна
Подготовка1 h 30 min
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме натуралния шоколад. Към него добавяме жълтъците, половината захар, пресятото брашно и белтъците. Постепенно прибавяме другата половина от захарта и разтопеното масло. Изсипваме във форма с Ø 20 cm и печем на 180° C до готовност. По същия начин приготвяме и втория блат.
  2. През това време приготвяме крема. Слагаме сметаната да заври и към нея прибавяме натуралния шоколад и захарта. Разбиваме с миксер до получаването на крем и прехвърляме в пош.
  3. Преминаваме към сглобяването на тортата. Слагаме един блат, отгоре с поша покриваме с крем, след това слагаме втория блат и завършваме с крема. Накрая украсяваме с плодове и оставяме в хладилника за поне 3 h.

Опитай и: