Верига от любими рецепти
Шоколадови бонбони с кафе и уиски

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

готварска сметана готварска сметана200 g g
разтворимо кафе разтворимо кафе4 ч.л. ч.л.
натурален шоколад натурален шоколад250 g g
млечен шоколад млечен шоколад250 g g
уиски уиски2 - 3 с.л. с.л.
кувертюр кувертвюр
(натурален)
400 g g
кувертюр кувертвюр
(бял)
50 g g
хартия за печене хартия за печене
пликове за замразяване пликове за замразяване

Шоколадови бонбони с кафе и уиски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(3)

Начин на приготвяне

Загрей сметаната с кафето. Нарежи на ситно натуралния и млечния шоколад и ги сложи в купа. Залей ги с горещата сметана и разтопи шоколада, като непрекъснато бъркаш. Добави уискито и разбъркай още по-усилено.

Изсипи сместа в покрита с фолио квадратна форма (ок. 20 x 20 cm) и изравни повърхността. След като изстине, остави формата на хладно за най-малко 4 h или за цяла нощ, за да стегне.

Извади с обръщане ганаша от формата, отстрани фолиото и го нарежи на 64 квадрата (2,5 x 2,5 cm).

Натроши натуралния кувертюр и го разтопи на гореща водна баня. Покрий бонбоните с кувертюра. За целта потапяй в него всеки един поотделно с вилица за бонбони (при липса - с вилица с дълги, плоски зъбци), обръщай го в кувертюра от всички страни и след това изтръсквай добре излишния кувертюр. Готовите бонбони поставяй върху хартия за печене и ги остави да се втвърдят.

Натроши белия кувертюр и също го разтопи на гореща водна баня. Постави го в плика за замразяване, затвори го и отрежи малко ъгълче. Декорирай бонбоните с различни фигури (сърца, вълнообразни линии или с формата на каро) и ги остави да изсъхнат. Опаковай ги в прозрачни пликове или в малки кутийки.

Съвет:
По желание можеш да изрежеш от ганаша малки сърчица и да ги покриеш с кувертюр. В този случай ще се получат изрезки и броят на бонбоните ще е по-малък.