
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеШведска студена боровинкова супа с цедено кисело мляко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измиваме боровинките, отцеждаме ги и оставяме 150 g от тях на хладно. Обелваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на малки кубчета. Кипваме в 250 ml вода останалите боровинки, канелената пръчка и 50 g захар. Варим около 5 min под капак до омекване. Вадим канелената пръчка, пасираме плодовете и кипваме още веднъж.
2. Разбъркваме нишестето в малко студена вода и с него сгъстяваме супата, а при нужда овкусяваме с още малко захар. Оставяме супата да изстине и след това я държим на хладно.
3. Разбиваме цеденото мляко на гладък крем, като по желание може да го подсладим с малко пудра захар. Разпределяме студената супа в купички, отгоре гарнираме с по 1 - 2 с.л. мляко и наръсваме пресни боровинки.
Съвет: Може да заменим пресните със замразени боровинки.