Верига от любими рецепти
Шведска студена боровинкова супа с цедено кисело мляко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

За супата:

боровинки боровинка1 kg kg
ябълки ябълка
(кисели)
2
канела канела0,5 пръчки пръчка
кафява захар кафява захар50 - 70 g g
нишесте нишесте1 - 2 ч.л. ч.л.

За сервиране:

кисело мляко кисело мляко
(цедено)
125 g g

Шведска студена боровинкова супа с цедено кисело мляко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Измиваме боровинките, отцеждаме ги и оставяме 150 g от тях на хладно. Обелваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на малки кубчета. Кипваме в 250 ml вода останалите боровинки, канелената пръчка и 50 g захар. Варим около 5 min под капак до омекване. Вадим канелената пръчка, пасираме плодовете и кипваме още веднъж.

2. Разбъркваме нишестето в малко студена вода и с него сгъстяваме супата, а при нужда овкусяваме с още малко захар. Оставяме супата да изстине и след това я държим на хладно.

3. Разбиваме цеденото мляко на гладък крем, като по желание може да го подсладим с малко пудра захар. Разпределяме студената супа в купички, отгоре гарнираме с по 1 - 2 с.л. мляко и наръсваме пресни боровинки.

Съвет: Може да заменим пресните със замразени боровинки.