
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук
лук (големи) | 2 глави глава | ||
краве масло краве масло | 3 с.л. с.л. | ||
аншоа
аншоа (по 90 g всяка) | 2 консерви консерва | ||
картофи картоф | 1 kg kg | ||
готварска сметана готварска сметана | 200 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
галета галета | 3 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеШведска запеканка с картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и накълцай на ситно лука. Запържи го в 1 с.л сгорещено масло, докато стане стъклен.
2. Остави аншоата да се отцеди над съд, за да събереш соса. Нарежи рибата на ситно (провери я на сол).
3. Обели картофите и ги настържи на едро. Изсипи 1/3 от тях в намазнена тавичка и поръси отгоре 2 - 3 с.л. от соса от консервата аншоа и черен пипер. Ако е необходимо, посоли. Отгоре разпредели половината от аншоата и лука, повтори процеса и накрая завърши с останалите картофи.
3. Залей със 150 g сметана. Наръси галетата, разпредели останалото масло на бучки и печи за 20 min в предварително загрята на 200°C фурна. Залей с останалата сметана и печи още 25 - 30 min, докато се получи хрупкава коричка.
Съвет: Подхожда си с мешана салата.