Верига от любими рецепти
Шведска запеканка с картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук
(големи)
2 глави глава
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
аншоа аншоа
(по 90 g всяка)
2 консерви консерва
картофи картоф1 kg kg
готварска сметана готварска сметана200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
галета галета3 с.л. с.л.

Шведска запеканка с картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(2)

Начин на приготвяне

1. Обели и накълцай на ситно лука. Запържи го в 1 с.л сгорещено масло, докато стане стъклен.

2. Остави аншоата да се отцеди над съд, за да събереш соса. Нарежи рибата на ситно (провери я на сол).

3. Обели картофите и ги настържи на едро. Изсипи 1/3 от тях в намазнена тавичка и поръси отгоре 2 - 3 с.л. от соса от консервата аншоа и черен пипер. Ако е необходимо, посоли. Отгоре разпредели половината от аншоата и лука, повтори процеса и накрая завърши с останалите картофи.

3. Залей със 150 g сметана. Наръси галетата, разпредели останалото масло на бучки и печи за 20 min в предварително загрята на 200°C фурна. Залей с останалата сметана и печи още 25 - 30 min, докато се получи хрупкава коричка.

Съвет: Подхожда си с мешана салата.