
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listШведска запеканка с картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и накълцай на ситно лука. Запържи го в 1 с.л сгорещено масло, докато стане стъклен.
2. Остави аншоата да се отцеди над съд, за да събереш соса. Нарежи рибата на ситно (провери я на сол).
3. Обели картофите и ги настържи на едро. Изсипи 1/3 от тях в намазнена тавичка и поръси отгоре 2 - 3 с.л. от соса от консервата аншоа и черен пипер. Ако е необходимо, посоли. Отгоре разпредели половината от аншоата и лука, повтори процеса и накрая завърши с останалите картофи.
3. Залей със 150 g сметана. Наръси галетата, разпредели останалото масло на бучки и печи за 20 min в предварително загрята на 200°C фурна. Залей с останалата сметана и печи още 25 - 30 min, докато се получи хрупкава коричка.
Съвет: Подхожда си с мешана салата.