
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
прясно мляко прясно мляко | 400 ml ml | ||
краве масло краве масло | 190 g g | ||
прясна мая
прясна мая (42 g) | 1 кубчета кубче | ||
захар захар | 220 g g | ||
брашно брашно | |||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
смлян кардамон
смлян кардамон (по желание) | 1 ч.л. ч.л. | ||
канела канела | 2 с.л. с.л. | ||
яйца яйце | 1 | ||
захар
захар (за декорация) | 2 с.л. с.л. | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеШведски канелени рулца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загрей прясното мляко и 120 g масло, докато маслото се разтопи. Остави го да изстине до телесна температура. Натроши маята в него, добави 20 g захар и остави за 15 min да втаса.
Смеси 100 g захар, 800 g брашно, солта и по желание кардамона и омеси с разтопената в прясното мляко мая до получаване на гладко тесто. Покрий го и го остави да втаса на топло 90 min.
Разтопи останалото масло. Раздели тестото на две, разточи върху набрашнена повърхност по един правоъгълник (25 x 50 cm) от всяка половина. Смеси останалата захар с канелата. Намажи тестените правоъгълници с маслото и с канелената смес. Навий корите по дължина и отрежи от всяка по 15 рулца. Нареди ги върху две покрити с хартия за печене тави, покрий ги и ги остави още веднъж да втасат за ок. 30 min.
Разбий яйцето, намажи с него рулцата с помощта на четка и ги поръси със захарта за декорация. Печи тавите една след друга за 15 - 18 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато рулцата добият златножълт цвят. Остави ги да изстинат или ги сервирай леко топли.
Съвет:
Двете тави могат да се пекат едновременно във фурна с вентилатор (180°C).