Верига от любими рецепти
Сладкиш „Футболно игрище“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лимони лимон1
портокали портокал1
краве масло краве масло
(размекнато)
280 g g
захар захар280 g g
сол сол1 щипки щипка
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
яйца яйце5
брашно брашно300 g g
бакпулвер бакпулвер0,5 пакетчета пакетче
прясно мляко прясно мляко2 - 3 с.л. с.л.
мазнина мазнина
(за формата)
пудра захар пудра захар300 g g
сладкарски бои сладкарска боя
(зелена)
бели шоколадови трюфели бял шоколадов трюфел
(по желание)
1
хартия за печене хартия за печене

Сладкиш „Футболно игрище“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(2)

Начин на приготвяне

Измий с гореща вода лимона и портокала и настържи фино кората. Разбий я с маслото, захарта, солта и ваниловата захар до получаване на крем. Прибавяй яйцата едно по едно и бъркай много добре с движения отдолу нагоре. Смеси брашното и бакпулвера и разбъркай с прясното мляко.

Намазни правоъгълната рамка за печене (ок. 20 x 30 cm) и я постави в покрита с хартия за печене тава. Разстели вътре тестото и печи около 30 min в предварително загрята на 175°C фурна - до златистожълто. Остави да изстине и извади сладкиша от рамката.

Изстискай портокала и лимона. Пресей пудрата захар и добавяй постепенно съм нея по една супена лъжица цитрусов сироп, докато се получи не много рядка захарна глазура. Отдели малка част и я постави в плик за замразяване. Останалата глазура оцвети със сладкарска боя в зелено.

Залей сладкиша с глазурата и го остави леко да изсъхне. С бялата глазура шприцовай бялата маркировка на футболно игрище. По желание като декорация „залепи“ с малко глазура шоколадовия трюфел. Остави сладкиша да изстине напълно.