
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цариградско грозде цариградско грозде | 400 g g | ||
бадеми бадем | 75 g g | ||
краве масло краве масло | 275 g g | ||
кафява захар кафява захар | 275 g g | ||
брашно брашно | 375 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
яйца яйце | 4 | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
прясно мляко прясно мляко | 50 ml ml | ||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
пудра захар пудра захар | |||
алуминиево фолио алуминиево фолио |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСладкиш от ронливо тесто с цариградско грозде
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измий цариградското грозде, остави го да се отцеди и отстрани цветчетата и дръжките. Смели фино бадемите. Омеси ги с по 75 g масло, кафява захар и брашно, докато се получат тестени трохички. Остави ги настрана.
Разбий останалото масло, останалата захар, солта и ваниловата захар до получаване на крем. Добавяй яйцата едно по едно и разбий много добре. Смеси останалото брашно с бакпулвера и объркай за кратко с прясното мляко. Изсипи тестото в намазнена, отваряща се отстрани форма за печене (Ø 26 cm). Отгоре разпредели цариградското грозде и леко го притисни в тестото. Наръси равномерно тестените трохички.
Изпечи сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна за 60 - 70 min, като след 45 - 50 min го покриеш с алуминиево фолио, без да го завиваш около формата, за да не потъмнеят много трохичките. Остави готовия сладкиш да изстине върху кухненска решетка и го сервирай поръсен с пудра захар.
Съвет:
На сладкиша подхожда бита сметана или ванилов сладолед.