Верига от любими рецепти
Сладкиш от ронливо тесто с цариградско грозде

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

цариградско грозде цариградско грозде400 g g
бадеми бадем75 g g
краве масло краве масло275 g g
кафява захар кафява захар275 g g
брашно брашно375 g g
сол сол1 щипки щипка
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
яйца яйце4
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
мазнина мазнина
(за формата)
пудра захар пудра захар
алуминиево фолио алуминиево фолио

Сладкиш от ронливо тесто с цариградско грозде

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(5)

Начин на приготвяне

Измий цариградското грозде, остави го да се отцеди и отстрани цветчетата и дръжките. Смели фино бадемите. Омеси ги с по 75 g масло, кафява захар и брашно, докато се получат тестени трохички. Остави ги настрана.

Разбий останалото масло, останалата захар, солта и ваниловата захар до получаване на крем. Добавяй яйцата едно по едно и разбий много добре. Смеси останалото брашно с бакпулвера и объркай за кратко с прясното мляко. Изсипи тестото в намазнена, отваряща се отстрани форма за печене (Ø 26 cm). Отгоре разпредели цариградското грозде и леко го притисни в тестото. Наръси равномерно тестените трохички.

Изпечи сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна за 60 - 70 min, като след 45 - 50 min го покриеш с алуминиево фолио, без да го завиваш около формата, за да не потъмнеят много трохичките. Остави готовия сладкиш да изстине върху кухненска решетка и го сервирай поръсен с пудра захар.

Съвет:
На сладкиша подхожда бита сметана или ванилов сладолед.