
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСладкиш „Пеперуда“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбий маслото, захарта и солта до много гъст крем. Добавяй яйцата едно по едно и ги разбивай добре. Прибави и кората от портокала. Смеси брашното и бакпулвера и разбъркай за кратко със сока от портокала.
Постави хартия за печене на дъното на отваряща се отстрани форма за печене (26 cm Ø) и намазни страните. Разстели тестото във формата и печи 45 - 50 min в предварително загрята фурна при 175 °C. Към края, ако е необходимо, покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее много отгоре. Остави да изстине върху кухненска решетка.
Филетирай портокала. Измий гроздето, разполови зърната и по желание отстрани семките.
Извади сладкиша от формата и го разрежи по средата на две половинки, като изрежеш от средата ивица с около 1 cm ширина. Постави в плоска чиния или поднос двете половинки със закръглената част една към друга. Разполови ивицата от сладкиша и я постави като пълнеж помежду им.
Разбий сметаната с ваниловата захар и втвърдителя за сметана до твърд крем. Намажи сладкиша от всички страни с ⅔ от сметаната, а остатъка постави в шприц с торбичка и накрайник звезда. Шприцовай шарки на пеперудата. Подреди отгоре симетрично добре отцедените портокалови парчета, гроздето и вишните. По желание украси със захарни пръчици.