
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСладкиш с извара без блат
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Размекни стафидите в сока от лимон. Изцеди добре изварата в чиста кухненска кърпа (получават се ок. 750 g извара). Разбий маслото със захарта и солта на крем. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци.
Добави жълтъците към крема и разбий много добре. Прибави изварата и стафидите със сока. Смеси брашното, гриса и бакпулвера, добави ги и разбъркай за кратко. Разбий белтъците на сняг, прибави ги и разбъркай.
Постави на дъното на форма за печене (26 cm Ø) хартия за печене и намазни стените. Разстели тестото във формата. Печи около 60 min в предварително загрята фурна при 175° C, като последните 15 min покрий с алуминиево фолио, за да не стане горната повърхност много тъмна.
Остави сладкиша 10 min в изключената фурна, извади го и го остави да изстине върху кухненска решетка.