Верига от любими рецепти
Сорбе с касис и маточина

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

касис касис400 g g
захар захар150 g g
лимонов сок лимонов сок50 ml ml
джин джин
(по желание)
3 - 4 с.л. с.л.
маточина маточина3 - 4 стръка стрък

Сорбе с касис и маточина

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(3)

Начин на приготвяне

Измий касиса и го свари със захарта, 350 ml вода и сока от лимон, докато зърната на касиса се разпукат. Изсипи в цедка над съд, за да се събере сиропът. След като зърната изстинат, ги изстискай добре в цедката.

По желание можеш да овкусиш събрания сок с джин. Измий маточината, изтръскай водата, накълцай я на ситно, прибави я и разбъркай. Постави сместа в метален съд и я замрази във фризера за най-малко 6 - 8 h, като на всеки час разбъркваш с вилица, за да раздробиш кристалите.

Преди сервиране леко размрази и оформи топки.

Съвет:
Ако имаш машина за сладолед, можеш да замразиш в нея сорбето, като спазваш инструкциите за употреба на уреда.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.