
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зелен чай зелен чай | 3 пакетчета пакетче | |
кафява захар кафява захар | 100 g g | |
лайм лайм | 3 - 4 | |
ананаси
ананас (900 g) | 1 | |
манго
манго (узряло (ок. 350 g)) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСорбе със зелен чай и лайм
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Залей торбичките с чай с 500 ml вряща вода, остави ги 2 min да се запарят и ги извади. Подслади чая със 100 g кафява захар и го остави да изстине напълно.
Измий с гореща вода необработвания лайм и настържи кората му на много ситно. Изстискай всичките плодове и отмери 125 ml от сока. Разбъркай сока и кората от лайма с чая и подслади с още захар на вкус.
Замрази във фризера сместа в плитка купа (най-добре от метал) за ок. 6 - 8 h. През първите 4 - 5 h разбърквай от време на време с вилица, за да се разтрошат кристалите.
Обели ананаса и мангото. Отстрани кочана на ананаса, изрежи месестата част на мангото от костилката. Нарежи на кубчета месестата част на двата плода. Преди сервиране размрази малко сорбето - по желание може да го пасираш леко с пасатор, за да няма големи кристали. Сервирай на топки, гарнирани с плодовете.
Съвет:
Ако имаш машина за сладолед, можеш да замразиш в нея сорбето, като спазваш инструкциите за употреба на уреда.