
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
прошуто
прошуто (или хамон) | 100 g g | ||
спагети спагети | 400 g g | ||
горгонзола горгонзола | 200 g g | ||
пармезан пармезан | 60 g g | ||
готварска сметана готварска сметана | 250 ml ml | ||
босилек
босилек (пресен) | 2 стръка стрък | ||
жълтъци жълтък | 2 | ||
сол сол | |||
бял пипер бял пипер | |||
маслиново масло маслиново масло |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСпагети Карбонара с Горгонзола и чипс от прошуто
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
- Започваме с разстилането на хамона или прошутото върху хартия за печене в тава и сушенето във фурна на 110 - 130° C. Печем, докато стане на сух хрупкав чипс. Оставяме да изстине и го натрошаваме с ръце на едро.
- Сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
- В голям съд смесваме сметаната, горгонзолата и пармезана и готвим до разтапянето на всички сирена.
- Прибавяме спагетите и разбъркваме добре.
- Добавяме ситно нарязания босилек и натрошения хамон или прошуто.
- Сваляме от огъня, слагаме двата жълтъка и бъркаме динамично (жълтъците ще се сготвят от температурата на горещия съд и на пастата.)
- Овкусяваме със сол и бял пипер и поднасяме с няколко капки маслиново масло отгоре.