
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешко месо телешко месо | 500 g g | ||
сланина сланина | 100 g g | ||
черва за пълнене черва за пълнене | 250 g g | ||
кориандър кориандър | 1 стръка стрък | ||
босилек босилек | 2 стръка стрък | ||
спагети
спагети (или друга паста) | 450 g g | ||
доматен сос
доматен сос (или белени домати от консерва) | 500 ml ml | ||
червено вино червено вино | 200 ml ml | ||
моркови морков | 2 бр. бр. | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 4 - 5 скилидки скилидка | ||
пармезан
пармезан (или друго сирене по избор) | |||
маслиново масло маслиново масло | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСпагети с домашни наденички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Смиламе месото и сланината в месомелачка и ги овкусяваме с пресните подправки, нарязани на ситно. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
Напълваме чревцата и ги оставяме в хладилник за 3 – 4 h да стегнат.
Сваряваме пастата ал денте и охлаждаме с вода. Овкусяваме с маслиново масло, за да не слепва.
В дълбок тиган или тенджера запържваме лука и чесъна на ситно. Добавяме настърганите моркови и нарязаните наденички (домашна кайма). Запържваме добре и добавяме червеното вино.
Готвим, докато не изври и добавяме доматения сос. Редуцираме и прибавяме пастата в тенджерата. Разбъркваме, за да се овкуси добре със соса. Добавяме сол и черен пипер и поднасяме с настърган пармезан.