Верига от любими рецепти
Спагети с вегански кюфтенца и доматен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тофу тофу100 g g
веганска кайма веганска кайма500 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
галета галета100 g g
яйца яйце2 бр. бр.
горчица горчица2 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
домати домат5 бр. бр.
спагети спагети1 опаковки опаковка
веганска моцарела веганска моцарела
(настъргана)
80 g g
босилек босилек3 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Спагети с вегански кюфтенца и доматен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(34)

Начин на приготвяне

Приготвяме смес за кайма от тофу, веганска кайма, ситно нарязан лук, чесън, галета, яйце и горчица. Оформяме малки топчета и ги запържваме в малко маслиново масло.

Нарязваме доматите на едро и ги запържваме. Овкусяваме със сол и черен пипер и към доматения сос добавяме топчетата веганска кайма. 

Междувременно варим спагетите според указанията на опаковката. При готовност сервираме с доматения сос и поръсваме с настъргана веганска моцарела и пресен босилек.