Верига от любими рецепти
Спаначена супа със сирене Фета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

спанак на листа спанак на листа600 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
пресен лук пресен лук2 - 3 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
брашно брашно1 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
сирене Фета сирене Фета100 g g
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
микс от подправки микс от подправки

Спаначена супа със сирене Фета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(16)

Начин на приготвяне

1. Обели чесъна. Почисти и измий зеления лук, накълцай бялата му част заедно с чесъна и запържи в сгорещеномаслиново масло до стъклено. Поръси с брашното и задуши кратко. Загаси с горещ бульон и остави да кипне.

2. Добави замразения спанак и готви под капак ок. 10 min, докато спанакът се размрази. Бъркай от време на време.

3. Междувременно нарежи зелената част на лука на много фини кръгчета. Натроши сиренето Фета и го смеси с тях.

4. Добави сметана към супата и леко я пасирай. Овкуси със солта, черния пипер и подправките. Поръси със сиренето и със смлян черен пипер.