
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
спанак на листа спанак на листа | 600 g g | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
пресен лук пресен лук | 2 - 3 стръка стрък | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
брашно брашно | 1 ч.л. ч.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | |
сирене Фета сирене Фета | 100 g g | |
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
микс от подправки микс от подправки |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСпаначена супа със сирене Фета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели чесъна. Почисти и измий зеления лук, накълцай бялата му част заедно с чесъна и запържи в сгорещеномаслиново масло до стъклено. Поръси с брашното и задуши кратко. Загаси с горещ бульон и остави да кипне.
2. Добави замразения спанак и готви под капак ок. 10 min, докато спанакът се размрази. Бъркай от време на време.
3. Междувременно нарежи зелената част на лука на много фини кръгчета. Натроши сиренето Фета и го смеси с тях.
4. Добави сметана към супата и леко я пасирай. Овкуси със солта, черния пипер и подправките. Поръси със сиренето и със смлян черен пипер.