
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
спанак на листа спанак на листа | 300 g g | ||
брашно брашно | 400 g g | ||
яйца яйце | 4 | ||
прясно мляко прясно мляко | 200 - 250 ml ml | ||
индийско орехче индийско орехче | |||
пресен лук пресен лук | 3 връзка връзка | ||
краве масло краве масло | 3 с.л. с.л. | ||
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
ементал
ементал (настърган) | 200 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
сгъстител за светъл сос
сгъстител за светъл сос (при нужда) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСпаначени шпецле със сос със сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Пусни замразения спанак във вряща подсолена вода и го остави ок. 5 min, за да се размрази. Излей го в цедка и го пасирай до фина маса.
2. Омеси тесто със спанака, брашното, яйцата и 200 ml прясно мляко. Овкуси го със солта, черния пипер и индийското орехче. Тестото трябва да е с гъста консистенция. Ако е необходимо, добави още малко прясно мляко. Остави го да почине 10 min.
3. За соса - почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Задуши го в сгорещено масло до стъкленост и загаси с виното. Добави и разбъркай заквасената сметана. Разтопи вътре сиренето Ементал и овкуси. При нужда сгъсти соса с малко сгъстител за сос.
4. Прекарай спаначеното тесто на порции през машинка за шпецле. Оформените шпецле вари ок. 3 min във вряща подсолена вода, остави ги да се отцедят и ги дръж на топло, докато всички шпецле станат готови. Сервирай със соса със сирене.
Съвет: Към ястието подхожда мешана салата.