Верига от любими рецепти
Спаначени шпецле със сос със сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

спанак на листа спанак на листа300 g g
брашно брашно400 g g
яйца яйце4
прясно мляко прясно мляко200 - 250 ml ml
индийско орехче индийско орехче
пресен лук пресен лук3 връзка връзка
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино100 ml ml
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
ементал ементал
(настърган)
200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос
(при нужда)

Спаначени шпецле със сос със сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(16)

Начин на приготвяне

1. Пусни замразения спанак във вряща подсолена вода и го остави ок. 5 min, за да се размрази. Излей го в цедка и го пасирай до фина маса.

2. Омеси тесто със спанака, брашното, яйцата и 200 ml прясно мляко. Овкуси го със солта, черния пипер и индийското орехче. Тестото трябва да е с гъста консистенция. Ако е необходимо, добави още малко прясно мляко. Остави го да почине 10 min.

3. За соса - почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Задуши го в сгорещено масло до стъкленост и загаси с виното. Добави и разбъркай заквасената сметана. Разтопи вътре сиренето Ементал и овкуси. При нужда сгъсти соса с малко сгъстител за сос.

4. Прекарай спаначеното тесто на порции през машинка за шпецле. Оформените шпецле вари ок. 3 min във вряща подсолена вода, остави ги да се отцедят и ги дръж на топло, докато всички шпецле станат готови. Сервирай със соса със сирене.

Съвет: Към ястието подхожда мешана салата.