
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
скариди
скарида (обелени и почистени) | 400 g g | ||
зелени чушки зелена чушка | 1 бр. бр. | ||
чери домати чери домат | 150 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 - 3 скилидки скилидка | ||
босилек
босилек (пресен) | 10 листа лист | ||
чабати
чабата (с маслини) | 1 бр. бр. | ||
маслиново масло маслиново масло | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСредиземноморска яхния със скариди и чери домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поставяме тиган на котлона или грила. Не препоръчваме готвенето на скаридите директно върху грил и открит огън, тъй като са много деликатни и високата температура ще ги изсуши, а и защото има вероятност да изпадат между ребрата на грила.
В добре загретия тиган задушаваме ситно нарязан лук и чесън в маслиново масло, добавяме нарязаната на шайби зелена чушка и обелените и почистени скариди. Готвим 4 – 5 min и добавяме чери доматите – разполовени, ако са по-едри или цели, ако са по-дребни.
Готвим, докато доматите се разпаднат и се превърнат в сос.
Запичаме чабатата, нарязани на филийки. Добавяме нарязания на едро босилек при скаридите и овкусяваме със сол и пипер.
Поднасяме хляба като канапе за скаридите.