Верига от любими рецепти
Средиземноморска яхния със скариди и чери домати по рецепта на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Пренеси усещането на средиземноморската кухня в твоя двор или градина.

Съставки

скариди скарида
(обелени и почистени)
400 g g
зелени чушки зелена чушка1 бр. бр.
чери домати чери домат150 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
босилек босилек
(пресен)
10 листа лист
чабати чабата
(с маслини)
1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Средиземноморска яхния със скариди и чери домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

Поставяме тиган на котлона или грила. Не препоръчваме готвенето на скаридите директно върху грил и открит огън, тъй като са много деликатни и високата температура ще ги изсуши, а и защото има вероятност да изпадат между ребрата на грила.

В добре загретия тиган задушаваме ситно нарязан лук и чесън в маслиново масло, добавяме нарязаната на шайби зелена чушка и обелените и почистени скариди. Готвим 4 – 5 min и добавяме чери доматите – разполовени, ако са по-едри или цели, ако са по-дребни.

Готвим, докато доматите се разпаднат и се превърнат в сос.

Запичаме чабатата, нарязани на филийки. Добавяме нарязания на едро босилек при скаридите и овкусяваме със сол и пипер.

Поднасяме хляба като канапе за скаридите.