Верига от любими рецепти
Студена супа с червено цвекло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

червено цвекло червено цвекло400 g g
репичка репичка1 връзка връзка
краставици краставица200 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
копър копър0,33 връзка връзка
кисело мляко кисело мляко800 g g
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
риган риган
(сух)
бял хляб бял хляб2 филии филия
маслиново масло маслиново масло10 ml ml

Студена супа с червено цвекло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(6)

Начин на приготвяне

Сваряваме цвеклото за 30 min. Когато изстине, го настъргваме с рендето на едро.
Режем на малки кубчета краставиците и репичките. Накълцваме копъра и пресния лук и добавяме останалите продукти. Овкусяваме със сол и черен пипер. 
Нарязваме хляба на кубчета и ги запържваме с ригана. Поднасяме изстудената супа с крутони и лъжица заквасена сметана.