Верига от любими рецепти
Сукоташ (гъста индианска супа с боб и царевица)

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червен боб червен боб
(425 ml всяка)
1 консерви консерва
царевица царевица1 консерви консерва
лук лук
(голяма)
1 глави глава
белени домати белен домат2 консерви консерва
картофи картоф250 g g
червени чушки червена чушка1
жълти чушки жълта чушка1
олио олио3 с.л. с.л.
табаско табаско
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 ml ml
сол сол
кафява захар кафява захар2 ч.л. ч.л.

Сукоташ (гъста индианска супа с боб и царевица)

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(16)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и картофите. Нарежи лука на ситни, а картофите на едри кубчета. Почисти и измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Запържи всичко за 3 min в горещо олио, като бъркаш непрекъснато.

2. Добави горещ бульон, овкуси със солта и соса Табаско и готви под капак 5 min. Добави доматите заедно със сока, намачкай ги малко и продължи да готвиш още 5 min.

3. Междувременно изсипи боба и царевицата в цедка, изплакни ги и ги остави да се отцедят. Добави ги към супата и готви още около 10 min под капак, докато омекнат. Овкуси със солта, соса Табаско и захарта.