Верига от любими рецепти
Супа мисо със зеленчуци и тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тофу тофу
моркови морков250 g g
броколи броколи300 g g
китайско зеле пак чой китайско зеле пак чой125 g g
печурки печурка
(шийтаке)
100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
паста мисо паста мисо40 - 50 g g

Супа мисо със зеленчуци и тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Обелваме морковите и ги нарязваме на шайби с дебелина 1/2 cm. По желание можем да изрежем с инструмент за карвинг рибки или дракони.

2. Почистваме броколите и ги накъсваме на малки розички. Почистваме китайското зеле, отделяме белите дръжки и нарязваме отделно зелените листа на ивици. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Оставяме тофуто да се отцеди и го нарязваме на ромбове.

3. Кипваме зеленчуковия бульон и варим в него под капак морковите, броколите и дръжките на зелето 5 min. Добавяме гъбите и зелената част на Пак чой и варим още 2 min. Изваждаме 1 черпак бульон. Разтваряме в него 40 g паста мисо и връщаме бульона заедно със тофуто в супата, по желание можем да овкусим с още паста мисо.