
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тофу тофу | ||
моркови морков | 250 g g | |
броколи броколи | 300 g g | |
китайско зеле пак чой китайско зеле пак чой | 125 g g | |
печурки
печурка (шийтаке) | 100 g g | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | |
паста мисо паста мисо | 40 - 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа мисо със зеленчуци и тофу
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме морковите и ги нарязваме на шайби с дебелина 1/2 cm. По желание можем да изрежем с инструмент за карвинг рибки или дракони.
2. Почистваме броколите и ги накъсваме на малки розички. Почистваме китайското зеле, отделяме белите дръжки и нарязваме отделно зелените листа на ивици. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Оставяме тофуто да се отцеди и го нарязваме на ромбове.
3. Кипваме зеленчуковия бульон и варим в него под капак морковите, броколите и дръжките на зелето 5 min. Добавяме гъбите и зелената част на Пак чой и варим още 2 min. Изваждаме 1 черпак бульон. Разтваряме в него 40 g паста мисо и връщаме бульона заедно с тофуто в супата, по желание можем да овкусим с още паста мисо.