Верига от любими рецепти
Супа мисо със зеленчуци и тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тофу тофу
моркови морков250 g g
броколи броколи300 g g
китайско зеле пак чой китайско зеле пак чой125 g g
печурки печурка
(шийтаке)
100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
паста мисо паста мисо40 - 50 g g

Супа мисо със зеленчуци и тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(11)

Начин на приготвяне

1. Обелваме морковите и ги нарязваме на шайби с дебелина 1/2 cm. По желание можем да изрежем с инструмент за карвинг рибки или дракони.

2. Почистваме броколите и ги накъсваме на малки розички. Почистваме китайското зеле, отделяме белите дръжки и нарязваме отделно зелените листа на ивици. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Оставяме тофуто да се отцеди и го нарязваме на ромбове.

3. Кипваме зеленчуковия бульон и варим в него под капак морковите, броколите и дръжките на зелето 5 min. Добавяме гъбите и зелената част на Пак чой и варим още 2 min. Изваждаме 1 черпак бульон. Разтваряме в него 40 g паста мисо и връщаме бульона заедно с тофуто в супата, по желание можем да овкусим с още паста мисо.

Купи в Lidl

МорковиМоркови
Моркови
01.06 - 04.06
-20%
2,49
1,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.