
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
целина целина | 200 g g | |
моркови морков | 200 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 2 - 3 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
доматено пюре доматено пюре | 2 с.л. с.л. | |
микс от подправки
микс от подправки (по мексикански) | 2 ч.л. ч.л. | |
черен боб черен боб | 480 g g | |
червен боб червен боб | 430 g g | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 800 ml ml | |
крем фреш крем фреш | 100 g g | |
лайм лайм | 0,5 бр. бр. | |
домати домат | 2 бр. бр. | |
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | |
тортиля чипс тортиля чипс | 40 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа от боб с топинг от тортиля чипс
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме целината и обелваме морковите. Разполовяваме стръковете целина и морковите по дължина и ги нарязваме на тънки филийки. Обелваме и нарязваме на кубчета лука. Обелваме и нарязваме на ситно 1 – 2 скилидки чесън. Задушаваме заедно с целината, морковите и лука в сгорещено олио за около 3 min. Добавяме доматеното пюре и сместа от подправки Чили кон карне и задушаваме за кратко.
Отцеждаме микса от червен боб и царевица, както и черния боб, изплакваме в гевгир и отново го отцеждаме. Добавяме към задушените зеленчуци, сипваме бульона и оставяме да заври. Варим на умерен огън около 10 min.
Междувременно разбъркваме крем фреш с кората и сока от лаймa. Обелваме останалата скилидка чесън, смачкваме я и я подправяме с малко сол.
Почистваме и нарязваме доматите на кубчета. Измиваме магданоза, подсушаваме го и нарязваме листата. Добавяме ги към супата и оставяме за кратко на котлона. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Сервираме супата със соса от лайм и тортиля чипс.