
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа от боб с топинг от тортиля чипс
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме целината и обелваме морковите. Разполовяваме стръковете целина и морковите по дължина и ги нарязваме на тънки филийки. Обелваме и нарязваме на кубчета лука. Обелваме и нарязваме на ситно 1 – 2 скилидки чесън. Задушаваме заедно с целината, морковите и лука в сгорещено олио за около 3 min. Добавяме доматеното пюре и сместа от подправки Чили кон карне и задушаваме за кратко.
Отцеждаме микса от червен боб и царевица, както и черния боб, изплакваме в гевгир и отново го отцеждаме. Добавяме към задушените зеленчуци, сипваме бульона и оставяме да заври. Варим на умерен огън около 10 min.
Междувременно разбъркваме крем фреш с кората и сока от лаймa. Обелваме останалата скилидка чесън, смачкваме я и я подправяме с малко сол.
Почистваме и нарязваме доматите на кубчета. Измиваме магданоза, подсушаваме го и нарязваме листата. Добавяме ги към супата и оставяме за кратко на котлона. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Сервираме супата със соса от лайм и тортиля чипс.