Верига от любими рецепти
Супа от боб с топинг от тортиля чипс

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

целина целина200 g g
моркови морков200 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
микс от подправки микс от подправки
(по мексикански)
2 ч.л. ч.л.
черен боб черен боб480 g g
червен боб червен боб430 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон800 ml ml
крем фреш крем фреш100 g g
лайм лайм0,5 бр. бр.
домати домат2 бр. бр.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
тортиля чипс тортиля чипс40 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа от боб с топинг от тортиля чипс

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(10)

Начин на приготвяне

Почистваме целината и обелваме морковите. Разполовяваме стръковете целина и морковите по дължина и ги нарязваме на тънки филийки. Обелваме и нарязваме на кубчета лука. Обелваме и нарязваме на ситно 1 – 2 скилидки чесън. Задушаваме заедно с целината, морковите и лука в сгорещено олио за около 3 min. Добавяме доматеното пюре и сместа от подправки Чили кон карне и задушаваме за кратко.

Отцеждаме микса от червен боб и царевица, както и черния боб, изплакваме в гевгир и отново го отцеждаме. Добавяме към задушените зеленчуци, сипваме бульона и оставяме да заври. Варим на умерен огън около 10 min.

Междувременно разбъркваме крем фреш с кората и сока от лаймa. Обелваме останалата скилидка чесън, смачкваме я и я подправяме с малко сол.

Почистваме и нарязваме доматите на кубчета. Измиваме магданоза, подсушаваме го и нарязваме листата. Добавяме ги към супата и оставяме за кратко на котлона. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Сервираме супата със соса от лайм и тортиля чипс.