
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
домати
домат (за консервиране или едри месести домати) | 1,5 kg kg | |
лук лук | 1 глави глава | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | |
сирене Фета сирене Фета | 150 g g | |
доматена паста доматена паста | 1 с.л. с.л. | |
резене/фенел резене/фенел | 600 g g | |
хляб за тостер хляб за тостер | 4 филии филия | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
семена от резене семена от резене | 1 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
мащерка мащерка | 4 - 5 стръка стрък | |
кафява захар кафява захар | 2 - 3 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа от домати и резене с топинг от натрошено сирене Фета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Направи резки на кръст върху долната част на доматите, залей ги с вряща вода и ги остави за 1 min в нея. След това излей водата и ги залей със студена. Обели доматите и ги нарежи на едри кубчета.
2. Обели и накълцай лука. Задуши го за 1 min в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Добави доматите и задушавай 3 min, а после загаси със зеленчуковия бульон. Добави доматената паста, солта, черния пипер и 2 ч.л. кафява захар и кипни. Остави 10 min да къкри под капак.
3. Междувременно почисти резенето и сложи настрана зелената част. Отстрани твърдия кочан и нарежи луковицата на фини ивици. Добави ги към супата и готви още 10 - 15 min.
4. За топинга препечи леко филиите хляб и след това ги натроши на едри трохи. Обели и пресовай чесъна. Откъсни листенцата на мащерката и ги нарежи на ситно заедно с оставената настрана зелена част на резенето. Начукай семената от резене. Натроши фино овчето сирене, смеси с останалите съставки части на топинга и подправи с черен пипер.
5. Овкуси супата и изсипи отгоре топинга.