Верига от любими рецепти
Супа от домати и резене с топинг от натрошено сирене Фета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

домати домат
(за консервиране или едри месести домати)
1,5 kg kg
лук лук1 глави глава
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
сирене Фета сирене Фета150 g g
доматена паста доматена паста1 с.л. с.л.
резене/фенел резене/фенел600 g g
хляб за тостер хляб за тостер4 филии филия
чесън чесън2 скилидки скилидка
семена от резене семена от резене1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка4 - 5 стръка стрък
кафява захар кафява захар2 - 3 ч.л. ч.л.

Супа от домати и резене с топинг от натрошено сирене Фета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Направи резки на кръст върху долната част на доматите, залей ги с вряща вода и ги остави за 1 min в нея. След това излей водата и ги залей със студена. Обели доматите и ги нарежи на едри кубчета.

2. Обели и накълцай лука. Задуши го за 1 min в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Добави доматите и задушавай 3 min, а после загаси със зеленчуковия бульон. Добави доматената паста, солта, черния пипер и 2 ч.л. кафява захар и кипни. Остави 10 min да къкри под капак.

3. Междувременно почисти резенето и сложи настрана зелената част. Отстрани твърдия кочан и нарежи луковицата на фини ивици. Добави ги към супата и готви още 10 - 15 min.

4. За топинга препечи леко филиите хляб и след това ги натроши на едри трохи. Обели и пресовай чесъна. Откъсни листенцата на мащерката и ги нарежи на ситно заедно с оставената настрана зелена част на резенето. Начукай семената от резене. Натроши фино овчето сирене, смеси с останалите съставки части на топинга и подправи с черен пипер.

5. Овкуси супата и изсипи отгоре топинга.