
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Супа от гъска и есенни зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме гъската и я слагаме да се вари 2 часа в голяма тенджера с вода, като предварително сме я подправили със сол и черен пипер.Междувременно режем лука, морковите , целината и чушките на кубчета. Загряваме олиото в друга тенджера и задушаваме зеленчуците. Накрая ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Когато гъската се свари, прецеждаме бульона и го добавяме в тенджерата със зеленчуците. Ако по време на готвенето се е отделила твърде много мазнина, можем да я оберем с лъжица и да я съхраним в буркан за бъдеща употреба.
Оставяме зеленчуците да врат15 - 20 минути, а през това време обезкостяваме гъската от кокалите и кожата и нарязваме месото на малки кубчета. В бульона със зеленчуците слагаме ориза и след като поври 10 - 15 минути, прибавяме гъшето месо. Доматите белим и нарязваме на кубчета и също ги прибавяме към супата. Изчакваме всичко да поври заедно още няколко минути и махаме тенджерата от огъня.Поднасяме супата топла, поръсена със ситно нарязания магданоз.