Верига от любими рецепти
Супа от гъска и есенни зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цели гъски цяла гъска
(около 3,5 kg)
1
лук лук2 глави глава
моркови морков2 - 3
целина целина
(от глава)
150 g g
червени чушки червена чушка1
зелени чушки зелена чушка1
ориз ориз200 g g
домати домат2
магданоз магданоз1 връзка връзка
олио олио50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа от гъска и есенни зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:40 h
(1)

Начин на приготвяне

Измиваме гъската и я слагаме да се вари 2 часа в голяма тенджера с вода, като предварително сме я подправили със сол и черен пипер.Междувременно режем лука, морковите , целината и чушките на кубчета. Загряваме олиото в друга тенджера и задушаваме зеленчуците. Накрая ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Когато гъската се свари, прецеждаме бульона и го добавяме в тенджерата със зеленчуците. Ако по време на готвенето се е отделила твърде много мазнина, можем да я оберем с лъжица и да я съхраним в буркан за бъдеща употреба.

Оставяме зеленчуците да врат15 - 20 минути, а през това време обезкостяваме гъската от кокалите и кожата и нарязваме месото на малки кубчета. В бульона със зеленчуците слагаме ориза и след като поври 10 - 15 минути, прибавяме гъшето месо. Доматите белим и нарязваме на кубчета и също ги прибавяме към супата. Изчакваме всичко да поври заедно още няколко минути и махаме тенджерата от огъня.Поднасяме супата топла, поръсена със ситно нарязания магданоз.