
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа от кисело зеле с чушки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и чесъна и ги накълцваме. Почистваме чушките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в половината олио за 5 min. Междувременно запържваме каймата в останалото, предварително сгорещено олио, докато стане на трохи и добие кафяв цвят, овкусяваме с 1 ч. л. червен пипер и сол.2. Отцеждаме добре киселото зеле. Добавяме айвара към зеленчуците и запържваме кратко. Загасяме с бульона и кипваме. Добавяме каймата и зелето в супата и подправяме със сол, кимион, останалия червен пипер и захар. Задушаваме под капак ок. 20 min.3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги наситняваме. Овкусяваме супата и я сервираме с по една лъжица сметана и наръсена с малко магданоз.
Идея: Ако обичате люто, можете да използвате лют айвар или пикантна паста Хариса.