Верига от любими рецепти
Супа от кисело зеле с чушки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук2
чесън чесън2 скилидки скилидка
червени чушки червена чушка1
жълти чушки жълта чушка1
зелени чушки зелена чушка1
олио олио4 с.л. с.л.
кайма смес кайма смес500 g g
лют червен пипер лют червен пипер2 ч.л. ч.л.
сол сол
кисело зеле кисело зеле
(ситно нарязано, втасвало с бяло вино )
1 консерви консерва
айвар айвар2 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон750 ml ml
кимион кимион1 ч.л. ч.л.
захар захар2 ч.л. ч.л.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
заквасена сметана заквасена сметана4 - 6 с.л. с.л.

Супа от кисело зеле с чушки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука и чесъна и ги накълцваме. Почистваме чушките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в половината олио за 5 min. Междувременно запържваме каймата в останалото, предварително сгорещено олио, докато стане на трохи и добие кафяв цвят, овкусяваме с 1 ч. л. червен пипер и сол.2. Отцеждаме добре киселото зеле. Добавяме айвара към зеленчуците и запържваме кратко. Загасяме с бульона и кипваме. Добавяме каймата и зелето в супата и подправяме със сол, кимион, останалия червен пипер и захар. Задушаваме под капак ок. 20 min.3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги наситняваме. Овкусяваме супата и я сервираме с по една лъжица сметана и наръсена с малко магданоз.

Идея: Ако обичате люто, можете да използвате лют айвар или пикантна паста Хариса.