Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 2 | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
червени чушки червена чушка | 1 | |
жълти чушки жълта чушка | 1 | |
зелени чушки зелена чушка | 1 | |
олио олио | 4 с.л. с.л. | |
кайма смес кайма смес | 500 g g | |
лют червен пипер лют червен пипер | 2 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
кисело зеле
кисело зеле (ситно нарязано, втасвало с бяло вино ) | 1 консерви консерва | |
айвар айвар | 2 ч.л. ч.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 750 ml ml | |
кимион кимион | 1 ч.л. ч.л. | |
захар захар | 2 ч.л. ч.л. | |
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | |
заквасена сметана заквасена сметана | 4 - 6 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа от кисело зеле с чушки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и чесъна и ги накълцваме. Почистваме чушките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в половината олио за 5 min. Междувременно запържваме каймата в останалото, предварително сгорещено олио, докато стане на трохи и добие кафяв цвят, овкусяваме с 1 ч. л. червен пипер и сол.2. Отцеждаме добре киселото зеле. Добавяме айвара към зеленчуците и запържваме кратко. Загасяме с бульона и кипваме. Добавяме каймата и зелето в супата и подправяме със сол, кимион, останалия червен пипер и захар. Задушаваме под капак ок. 20 min.3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги наситняваме. Овкусяваме супата и я сервираме с по една лъжица сметана и наръсена с малко магданоз.
Идея: Ако обичате люто, можете да използвате лют айвар или пикантна паста Хариса.