Верига от любими рецепти
Супа от кисело зеле с чушки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кисело зеле кисело зеле1 консерви консерва
кайма кайма500 g g
лук лук2 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
червени чушки червена чушка1
жълти чушки жълта чушка1
зелени чушки зелена чушка1
олио олио4 с.л. с.л.
айвар айвар2 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон750 ml ml
кимион кимион1 ч.л. ч.л.
захар захар2 ч.л. ч.л.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
заквасена сметана заквасена сметана4 - 6 с.л. с.л.
сол сол
лют червен пипер лют червен пипер2 ч.л. ч.л.

Супа от кисело зеле с чушки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и чесъна и ги накълцай. Почисти чушките, отстрани семките и ги нарежи на кубчета. Задуши всичко в половината олио за 5 min. Междувременно запържи каймата в останалото, предварително сгорещено олио, овкуси с 1 ч. л. червен пипер и сол.

2. Излей киселото зеле в цедка и го остави добре да се отцеди. Добави айвара към зеленчуците и запържи кратко. Загаси с бульона и кипни. Добави каймата и киселото зеле в супата и подправи със сол, кимион, останалия червен пипер и захар. Задушавай под капак ок. 20 min.

3. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни. Овкуси супата и я сервирай с по една супена лъжица сметана и наръсена с малко магданоз.

Идея: Ако обичаш люто, можеш да използва лют айвар или пикантна паста Хариса.