Верига от любими рецепти
Супа от моркови и картофи с крутони

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф600 g g
замразени моркови замразени моркови600 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
ябълков сок ябълков сок200 ml ml
готварска сметана готварска сметана120 ml ml
краве масло краве масло1 - 2 с.л. с.л.
хляб хляб2 филии филия
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
микс от подправки микс от подправки2 с.л. с.л.

Супа от моркови и картофи с крутони

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(126)

Начин на приготвяне

1. Кипни в тенджера бульона с ябълковия сок. В това време обели морковите и картофите, измий ги, остави ги да се отцедят и ги нарежи на едри кубчета. Изсипи ги заедно с мащерката във врящата вода и вари под капак около 25 min до омекване.

2. Свали тенджерата от печката. С пасатор пасирай зеленчуците в течността от варенето. Добави сметаната и овкуси супата със солта и черния пипер.

3. Отрежи тънко корите на филиите хляб и ги нарежи на кубчета. Разтопи маслото в тиган с незалепващо покритие и запържи в него кубчетата от всички страни за 2 - 3 min, докато станат хрупкави. Добави подправките и объркай няколко пъти кубчетата. Овкуси с щипка сол. Разсипи супата по чаши и поръси отгоре с крутоните.

Купи в Lidl

Български пресни картофиБългарски пресни картофи
Български пресни картофи
12.06 - 14.06
1,69*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.