Верига от любими рецепти
Супа Пихелщайнер

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешко месо за гулаш телешко месо за гулаш400 g g
свинско месо за готвене свинско месо за готвене400 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
картофи картоф700 g g
корени от магданоз корен от магданоз150 g g
моркови морков300 g g
праз лук праз лук1 стръка стрък
магданоз магданоз1 връзка връзка
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
месен бульон месен бульон1 l l
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион1 ч.л. ч.л.
лют червен пипер лют червен пипер1 ч.л. ч.л.
дафинови листа дафинов лист1

Супа Пихелщайнер

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(16)

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме месото, при нужда отстраняваме жилите и го нарязваме на кубчета. Белим лука и чесъна и ги накълцваме. Обелваме картофите, корена магданоз и морковите, почистваме праза и нарязваме всичко на шайби с дебелина ок. 1 cm. Измиваме магданоза, изтръскваме водата от него и го накълцваме.

2. Запържваме месото в сгорещено масло от всички страни за 5 - 8 min до получаване на коричка, овкусяваме със солта и черния пипер. След това в тенджера подреждаме на пластове подготвените продукти, като ги редуваме и подправяме с кимиона, червения пипер, солта и черния пипер. Добавяме дафиновия лист, наливаме отстрани бульона и кипваме.

3. Варим супата под капак без да бъркаме ок. 90 min. Отстраняваме дафиновия лист, подправяме и сервираме.