Верига от любими рецепти
Супа с оризови спагети и телешко месо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешко филе телешко филе250 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
бейби царевички бейби царевичка125 g g
кълнове от боб мунг кълнове от боб мунг100 g g
корени от джинджифил корен от джинджифил10 g g
оризови нудълс оризови нудълс
(вермичели)
100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 ml ml
звезден анасон звезден анасон1
лайм лайм
(сока)
1 - 2 с.л. с.л.
соев сос соев сос1 - 2 с.л. с.л.
кориандър кориандър0,5 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа с оризови спагети и телешко месо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме телешкото филе и го оставяме във фризира за ок. 1 h. Почистваме зеления лук, разделяме стръковете по дължина на четири и след това го нарязваме на парчета с дължина ок. 3 cm. Почистваме кочаните царевица и ги режем на шайби. Измиваме кълновете и ги оставяме добре да се отцедят. Обелваме джинджифила и го нарязваме на фини кубчета.

2. Сваряваме оризовите спагети във вряща подсолена вода ок. 2 min. Изливаме водата, заливаме ги със студена вода и ги оставяме да се отцедят. Нарязваме ги с ножица на малко по-къси спагети и ги разпределяме в 4 купички за супа.

3. Кипваме зеленчуковия бульон на прах с джинджифила и звездовидния анасон. Подправяме с черен пипер, сока от лайм и соевия сос. Добавяме царевичните колелца и варим ок. 5 min. След 3 min добавяме ивиците зелен лук.

4. Нарязваме филето на много тънки шайби и го добавяме заедно с кълновете към супата. Готвим под капак 1 - 2 min. Заливаме оризовите спагети със супата и наръсваме с накъсани листенца кориандър.

Във Виетнам в купичките се поставят сурово телешко месо и оризови спагети и след това се заливат с вряща супа, така че месото да стане с готовност medium.