
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешко филе телешко филе | 250 g g | ||
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | ||
бейби царевички бейби царевичка | 125 g g | ||
кълнове от боб мунг кълнове от боб мунг | 100 g g | ||
корени от джинджифил корен от джинджифил | 10 g g | ||
оризови нудълс
оризови нудълс (вермичели) | 100 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 400 ml ml | ||
звезден анасон звезден анасон | 1 | ||
лайм
лайм (сока) | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
соев сос соев сос | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
кориандър кориандър | 0,5 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа с оризови спагети и телешко месо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме телешкото филе и го оставяме във фризира за ок. 1 h. Почистваме зеления лук, разделяме стръковете по дължина на четири и след това го нарязваме на парчета с дължина ок. 3 cm. Почистваме кочаните царевица и ги режем на шайби. Измиваме кълновете и ги оставяме добре да се отцедят. Обелваме джинджифила и го нарязваме на фини кубчета.
2. Сваряваме оризовите спагети във вряща подсолена вода ок. 2 min. Изливаме водата, заливаме ги със студена вода и ги оставяме да се отцедят. Нарязваме ги с ножица на малко по-къси спагети и ги разпределяме в 4 купички за супа.
3. Кипваме зеленчуковия бульон на прах с джинджифила и звездовидния анасон. Подправяме с черен пипер, сока от лайм и соевия сос. Добавяме царевичните колелца и варим ок. 5 min. След 3 min добавяме ивиците зелен лук.
4. Нарязваме филето на много тънки шайби и го добавяме заедно с кълновете към супата. Готвим под капак 1 - 2 min. Заливаме оризовите спагети със супата и наръсваме с накъсани листенца кориандър.
Във Виетнам в купичките се поставят сурово телешко месо и оризови спагети и след това се заливат с вряща супа, така че месото да стане с готовност medium.