
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 2 глави глава | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
моркови морков | 125 g g | ||
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | ||
бяло вино бяло вино | 75 ml ml | ||
микс от подправки
микс от подправки (във френски стил) | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 300 ml ml | ||
камембер камембер | 25 g g | ||
билки
билки (магданоз, босилек, естрагон или др.) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа със сирене Камембер и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме зеленчуците, нарязваме лука и чесъна на ситно, а морковите на фини ивици. Задушаваме ги в горещо масло за 3 min и деглазираме с вино.
Подправяме със сол, черен пипер и подправки във френски стил, след което заливаме със зеленчуковия бульон. Изваждаме 2 с.л. от зеленчуците и ги оставяме настрана, докато останалите се готвят за още 7 min.
Нарязваме сиренето Камембер на кубчета и го добавяме към супата. След като се разтопи, пасираме добре и можем да добавим още малко бульон или подправки на вкус.
Сервираме супата в купички, добавяме заделените зеленчуци отгоре и украсяваме с билки по желание.
Също така можем да сервираме супата с хрупкава багета.