Верига от любими рецепти
Супа със сирене Камембер и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук2 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
моркови морков125 g g
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино75 ml ml
микс от подправки микс от подправки
(във френски стил)
0,25 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 ml ml
камембер камембер25 g g
билки билки
(магданоз, босилек, естрагон или др.)
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа със сирене Камембер и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(43)

Начин на приготвяне

Обелваме зеленчуците, нарязваме лука и чесъна на ситно, а морковите на фини ивици. Задушаваме ги в горещо масло за 3 min и деглазираме с вино.
Подправяме със сол, черен пипер и подправки във френски стил, след което заливаме със зеленчуковия бульон. Изваждаме 2 с.л. от зеленчуците и ги оставяме настрана, докато останалите се готвят за още 7 min.
Нарязваме сиренето Камембер на кубчета и го добавяме към супата. След като се разтопи, пасираме добре и можем да добавим още малко бульон или подправки на вкус.
Сервираме супата в купички, добавяме заделените зеленчуци отгоре и украсяваме с билки по желание.
Също така можем да сервираме супата с хрупкава багета.