Верига от любими рецепти
Супа със свинско месо и млечна застройка по рецепта на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене400 g g
лук лук2 глави глава
картофи картоф2 - 3 бр. бр.
моркови морков2 бр. бр.
целина целина1 стръка стрък
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
лют червен пипер лют червен пипер2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа със свинско месо и млечна застройка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(54)

Начин на приготвяне

Сваряваме свинското месо за около 90 min в подсолена вода.
Добавяме нарязаните на едро картофи и моркови и варим 20 min. Слагаме лука и целината, нарязани на ситно. Готвим още 20 min.
Овкусяваме със сол и пипер и добавяме прясното мляко. Ако искаме по-млечен вкус, можем да долеем повече мляко в бульона. Добавяме червения пипер, разбъркваме и сваляме от огъня.
Поднасяме с лют червен пипер и чесън с оцет.

 

Освен да обогатяват вкуса на храната, подправките в този сезон също имат функцията да действат загряващо: черен пипер, лют червен пипер, джинджифил, кимион, канела, семена от кориандър, карамфил, индийско орехче, хрян, лук и чесън. Всички тях можем да използваме като допълнително средство да се стоплим след времето, прекарано навън. 
Тази топла рецепта е с класическа млечна застройка, подходяща за по-мазни зимни супи. Друг вариант е застройване с жълтък и кисело мляко или заквасена сметана.