Верига от любими рецепти
Супа със свинско месо и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене
(за готвене)
600 g g
моркови морков3
лук лук2 глави глава
краве масло краве масло30 g g
картофи картоф
(големи)
2
дафинови листа дафинов лист2
жълтъци жълтък2
брашно брашно30 g g
кисело мляко кисело мляко
(3,6%)
350 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
олио олио50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1,5 l l
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа със свинско месо и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(41)

Начин на приготвяне

Почистваме добре месото от жилите и го нарязваме на малки кубчета. В дълбока тенджера загряваме олиото и слагаме месото да се задуши. Щом се запечати от всички страни, прибавяме лука и морковите, нарязани на едри кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и слагаме маслото. Когато зеленчуците омекнат, доливаме топлия зеленчуков бульон и слагаме дафиновия лист. След около 20 min добавяме картофите, нарязани на едри кубчета, и варим, докато омекнат.

Междувременно правим топла застройка. На водна баня разбиваме с телена бъркалка киселото мляко, добавяме двата жълтъка и брашното и бъркаме до хомогенизиране на сместа. В купата със застройката започваме постепенно да прибавяме от горещия бульон на супата до изравняване на температурите в двата съда, след което изсипваме застройката в тенджерата и отстраняваме от котлона.Поднасяме топлата супа с настърган на ситно магданоз.