
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа със свинско месо и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме добре месото от жилите и го нарязваме на малки кубчета. В дълбока тенджера загряваме олиото и слагаме месото да се задуши. Щом се запечати от всички страни, прибавяме лука и морковите, нарязани на едри кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и слагаме маслото. Когато зеленчуците омекнат, доливаме топлия зеленчуков бульон и слагаме дафиновия лист. След около 20 min добавяме картофите, нарязани на едри кубчета, и варим, докато омекнат.
Междувременно правим топла застройка. На водна баня разбиваме с телена бъркалка киселото мляко, добавяме двата жълтъка и брашното и бъркаме до хомогенизиране на сместа. В купата със застройката започваме постепенно да прибавяме от горещия бульон на супата до изравняване на температурите в двата съда, след което изсипваме застройката в тенджерата и отстраняваме от котлона.Поднасяме топлата супа с настърган на ситно магданоз.