Верига от любими рецепти
Сурови барчета  с овесени ядки, стафиди и тиквено семе

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Бърза и лесна рецепта за пълноценна закуска или междинно хапване (снак), което може да съхранявате в хладилник до 2 седмици

Съставки

фъстъчено масло фъстъчено масло
(или тахан)
250 g g
мед мед250 g g
овесени ядки овесени ядки250 g g
стафиди стафида100 g g
тиквено семе тиквено семе
(белено)
100 g g
сол сол

Сурови барчета с овесени ядки, стафиди и тиквено семе

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(127)

Начин на приготвяне

Загряваме фъстъченото масло заедно с меда на слаб огън, докато не станат почти течни и лесни за смесване с останалите съставки.

Добавяме овесените ядки, стафидите, тиквеното семе и щипка сол. Разбъркваме и изсипваме в тавичка, покрита с хартия за печене. Подравняваме добре.

Количеството на ядките може да варира спрямо личните предпочитания – ако искаме по-твърди барчета, можем да увеличим количеството на овесените ядки, а за по-сочни и меки барчета добавяме повече сушени плодове.

Оставяме в хладилник за около 2 h да стегне. След охлаждане режем на блокчета.

По желание можем да направим шоколадова глазура с разтопен черен шоколад. Оставяме барчетата във фризера за 1 h и потапяме едната страна в шоколада, прехвърляме в тава с хартия за печене и оставяме в хладилник за още 1 h.