Начин на приготвяне
- Започваме като настъргваме лука и чесъна и ги добавяме заедно с маслиновото масло, лимоновия сок, ригана, солта и черния пипер в дълбока купа към месото. Разбъркваме, за да се разпредели всичко равномерно и оставяме да се маринова поне за 30 min. Най-добре би било времето за мариноване да бъде от 4 до 12 часа.
- Междувременно нарязваме тиквичките на дълги ленти, прехвърляме ги в купа заедно с целите чушки и гъби и ги овалваме в маслиново масло, сол и черен пипер.
- Приготвяме си дресингa за зеленчуците, като в купичка добавяме маслиново масло, лимонов сок, горчица, сол и ситно нарязани копър и магданоз. Разбъркваме добре, за да се получи плътен сос.
- Намазваме грила няколко пъти с маслиново масло и печем зеленчуците, докато получат приятен загар и омекнат. Когато са готови ги смесваме с дресинга.
- Продължаваме с приготвянето на месото. От него правим шишчета, като гледаме максимално да отстраним лука, тъй като лесно загаря и може да горчи. Печем шишчетата на средно силен огън, докато получат приятен загар. Ако парчетата месо са по-дебели е добре да се обръщат често и да не е прекалено силен огънят.
- Оставяме ги да починат за около 5 min, а през това време запичаме и пърленките за кратко на грила.