
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
салатa „Литъл джем“ салатa „Литъл джем“ | 3 | ||
салата Айсберг салата Айсберг | 0,5 | ||
спанак спанак | 200 g g | ||
чери домати чери домат | 150 g g | ||
червено цвекло
червено цвекло (сварено) | 100 g g | ||
нахут
нахут (консервиран) | 400 g g | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
червен лук червен лук | 0,5 глави глава | ||
маслиново масло маслиново масло | 50 | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 | ||
горчица горчица | 1 с.л. с.л. | ||
сусам сусам | 1 с.л. с.л. | ||
багети
багета (или франзела) | 1 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвежа салата с винегрет и хумус с препечен хляб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме салатите, отцеждаме ги добре и накъсваме в дълбока купа.Приготвяме хумуса, като в касерол загряваме 20 ml маслиново масло и задушаваме ситно нарязаните лук и чесън, след което прибавяме нахута. Когато се задуши добре, го намачкваме с вилица или преса, като прибавяме още малко маслиново масло. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и разбъркваме, докато получим еднородна смес.В отделна малка купичка изцеждаме сока на лимона, прибавяме горчицата и като разбъркваме добре, на тънка струя доливаме 20 - 30 мл маслиново масло. Накрая подправяме със сол и черен пипер и добавяме сусама. С така получения сос винегрет овкусяваме накъсаните свежи салати, разбърквайки ги добре. Отгоре добавяме резенчета чери домати и червеното цвекло, нарязано на кубчета.
Как да сервираме:
Поднасяме свежата салата с препечени филийки франзела, намазани с хумуса. Допълваме с добре охладен мускат.