Верига от любими рецепти
Свежа салата с винегрет и хумус с препечен хляб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

салатa „Литъл джем“ салатa „Литъл джем“3
салата Айсберг салата Айсберг0,5
спанак спанак200 g g
чери домати чери домат150 g g
червено цвекло червено цвекло
(сварено)
100 g g
нахут нахут
(консервиран)
400 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
червен лук червен лук0,5 глави глава
маслиново масло маслиново масло50
лимонов сок лимонов сок1
горчица горчица1 с.л. с.л.
сусам сусам1 с.л. с.л.
багети багета
(или франзела)
1
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.

Свежа салата с винегрет и хумус с препечен хляб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме салатите, отцеждаме ги добре и накъсваме в дълбока купа.Приготвяме хумуса, като в касерол загряваме 20 ml маслиново масло и задушаваме ситно нарязаните лук и чесън, след което прибавяме нахута. Когато се задуши добре, го намачкваме с вилица или преса, като прибавяме още малко маслиново масло. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и разбъркваме, докато получим еднородна смес.В отделна малка купичка изцеждаме сока на лимона, прибавяме горчицата и като разбъркваме добре, на тънка струя доливаме 20 - 30 мл маслиново масло. Накрая подправяме със сол и черен пипер и добавяме сусама. С така получения сос винегрет овкусяваме накъсаните свежи салати, разбърквайки ги добре. Отгоре добавяме резенчета чери домати и червеното цвекло, нарязано на кубчета.

Как да сервираме:
Поднасяме свежата салата с препечени филийки франзела, намазани с хумуса. Допълваме с добре охладен мускат.