
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинска руладина, пълнена с чушки, патладжан и бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме свинското контрафиле на много тънко, с дебелина не повече от 3 mm, и го овкусяваме със сол и черен пипер.
Чушките и патладжана нарязваме на много тънки кубчета. Задушаваме ги в 40 ml загрято маслиново масло заедно с накълцания чесън и добавяме нарязания на ситно бекон. Овкусяваме със сол и къри и разбъркваме добре. Щом омекнат напълно, ги отстраняваме от котлона. Отцеждаме готовата плънка от излишната мазнина и пълним с нея изтъненото контрафиле. Завиваме го добре, подобно на сарма, след което го зашиваме с клечки за зъби.
Приготвените руладини запечатваме в силно загрято маслиново масло, като ги слагаме първо откъм зашитата страна. След като хванат златист загар, в тигана добавяме маслото, виното, мащерката и овкусяваме със сол. След като течността леко се редуцира, прехвърляме руладините заедно със соса в тава и печем 10 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно разбиваме с миксер добре охладената сметана за готвене, докато стане на сняг. След като извадим руладините от фурната, отделяме соса, прибавяме към него разбитата сметана и разбъркваме.
Поднасяме руладините, нарязани на слайсове и допълваме с винения сос.