Верига от любими рецепти
Свинска руладина, пълнена с чушки, патладжан и бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле1 kg kg
зелени чушки зелена чушка1
червени чушки червена чушка1
патладжан патладжан
бекон бекон200 g g
чесън чесън5 - 6 скилидки скилидка
къри къри ч.л. ч.л.
краве масло краве масло150 g g
маслиново масло маслиново масло80 ml ml
бяло вино бяло вино200 - 250 ml ml
мащерка мащерка4 стръка стрък
сметана за готвене сметана за готвене150 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинска руладина, пълнена с чушки, патладжан и бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(3)

Начин на приготвяне

Начукваме свинското контрафиле на много тънко, с дебелина не повече от 3 mm, и го овкусяваме със сол и черен пипер.

Чушките и патладжана нарязваме на много тънки кубчета. Задушаваме ги в 40 ml загрято маслиново масло заедно с накълцания чесън и добавяме нарязания на ситно бекон. Овкусяваме със сол и къри и разбъркваме добре. Щом омекнат напълно, ги отстраняваме от котлона. Отцеждаме готовата плънка от излишната мазнина и пълним с нея изтъненото контрафиле. Завиваме го добре, подобно на сарма, след което го зашиваме с клечки за зъби.

Приготвените руладини запечатваме в силно загрято маслиново масло, като ги слагаме първо откъм зашитата страна. След като хванат златист загар, в тигана добавяме маслото, виното, мащерката и овкусяваме със сол. След като течността леко се редуцира, прехвърляме руладините заедно със соса в тава и печем 10 минути в предварително загрята на 180°С фурна.

Междувременно разбиваме с миксер добре охладената сметана за готвене, докато стане на сняг. След като извадим руладините от фурната, отделяме соса, прибавяме към него разбитата сметана и разбъркваме.

Поднасяме руладините, нарязани на слайсове и допълваме с винения сос.