
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско контрафиле свинско контрафиле | 350 g g | ||
галета галета | 50 g g | ||
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 50 g g | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
копър копър | връзка връзка | ||
яйца яйце | 2 | ||
маслиново масло маслиново масло | 100 ml ml | ||
артишок
артишок (маринован) | 200 g g | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | ||
чери домати чери домат | 8 | ||
краве масло краве масло | 15 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвинска скалопина с артишок и чери домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи свинското контрафиле на тънко и го овкуси със сол и черен пипер
2. В дълбока купа смеси галетата с нарязаните на ситно копър и чесън и настърганото сирене „Грана Падано“. Овкуси със сол и черен пипер, след което разбъркай добре сместа.
3. Оваляй всяко парче месо най-напред в яйце, а след това в сместа от галета и сирене.
4. Загрей 50 ml маслиново масло и изпържи месото от двете страни до златист загар, след което отцеди скалопините върху кухненска хартия.
5. Отделно загрей в друг тиган 50 ml маслиново масло и към него добави маринования артишок, чери доматите и един стрък розмарин, след което овкуси със сол и черен пипер. Готви около една минута и накрая прибави 15 g масло.
6. Поднеси панираните скалопини върху канапе от артишок и чери домати.