Верига от любими рецепти
Свинска скалопина с артишок и чери домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле350 g g
галета галета50 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“50 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
копър копър връзка връзка
яйца яйце2
маслиново масло маслиново масло100 ml ml
артишок артишок
(маринован)
200 g g
розмарин розмарин1 стръка стрък
чери домати чери домат8
краве масло краве масло15 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинска скалопина с артишок и чери домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Нарежи свинското контрафиле на тънко и го овкуси със сол и черен пипер

2. В дълбока купа смеси галетата с нарязаните на ситно копър и чесън и настърганото сирене „Грана Падано“. Овкуси със сол и черен пипер, след което разбъркай добре сместа.

3. Оваляй всяко парче месо най-напред в яйце, а след това в сместа от галета и сирене.

4. Загрей 50 ml маслиново масло и изпържи месото от двете страни до златист загар, след което отцеди скалопините върху кухненска хартия.

5. Отделно загрей в друг тиган 50 ml маслиново масло и към него добави маринования артишок, чери доматите и един стрък розмарин, след което овкуси със сол и черен пипер. Готви около една минута и накрая прибави 15 g масло.

6. Поднеси панираните скалопини върху канапе от артишок и чери домати.