Верига от любими рецепти
Свински джолан с бамя, гъби и картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински джолан свински джолан1
бамя бамя200 g g
печурки печурка100 g g
картофи картоф2
моркови морков3
лук лук1 глави глава
червени чушки червена чушка1
чесън чесън4 скилидки скилидка
доматено пюре доматено пюре50 g g
олио олио100 ml ml
брашно брашно40 g g
овче сирене овче сирене100 g g
дафинови листа дафинов лист2 бр. бр.
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински джолан с бамя, гъби и картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:30 h
(8)

Начин на приготвяне

Поставяме джолана в тенджера с вода, нарязваме един морков, слагаме дафиновия лист и го сваряваме до готовност, за около 3 h.

След като се свари, прецеждаме бульона и обезкостяваме джолана.

Измиваме гъбите, бамята и обелените картофи, почистваме чушката, лука и двата моркова. Нарязваме зеленчуците на едро и ги задушаваме в загрятото олио. Добавяме брашното, доматеното пюре, накълцания чесън, сол, черен и червен пипер.

Доливаме около 1 l бульон от варенето на джолана, оставяме да ври до сгъстяване. След това прибавяме обезкостения джолан и натрошеното овче сирене. Оставяме да ври за около 15 min.

Поднасяме в дълбока чиния.