
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински джолан с бамя, гъби и картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поставяме джолана в тенджера с вода, нарязваме един морков, слагаме дафиновия лист и го сваряваме до готовност, за около 3 h.
След като се свари, прецеждаме бульона и обезкостяваме джолана.
Измиваме гъбите, бамята и обелените картофи, почистваме чушката, лука и двата моркова. Нарязваме зеленчуците на едро и ги задушаваме в загрятото олио. Добавяме брашното, доматеното пюре, накълцания чесън, сол, черен и червен пипер.
Доливаме около 1 l бульон от варенето на джолана, оставяме да ври до сгъстяване. След това прибавяме обезкостения джолан и натрошеното овче сирене. Оставяме да ври за около 15 min.
Поднасяме в дълбока чиния.