
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвински гърди с боб и сладко с люти чушки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме свинските гърди на кубчета (около 2 x 2 cm) и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме ги от всички страни в тиган с предварително загрятото олио. Щом хванат златист загар, към тях добавяме ситно нарязаните чесън и лук.
След като лукът и чесънът омекнат, добавяме двете консерви червен боб заедно с течността от тях. Доливаме около 1 ч.ч. вода и се оставяме ястието да къкри на бавен огън. След като течността поизври, добавяме сладкото с люти чушки и разбъркваме добре. Оставяме яхнията да се сгъсти още малко и сваляме от котлона. Може да овкусим с пресни подправки по избор.