Верига от любими рецепти
Свински гърди с боб и сладко с люти чушки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свински гърди свински гърди500 g g
олио олио40 ml ml
червен боб червен боб2 консерви консерва
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
лук лук
(средно голяма)
1 глави глава
сладко с люти чушки сладко с люти чушки2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
пресни подправки по избор пресни подправки по избор

Свински гърди с боб и сладко с люти чушки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(17)

Начин на приготвяне

Нарязваме свинските гърди на кубчета (около 2 x 2 cm) и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме ги от всички страни в тиган с предварително загрятото олио. Щом хванат златист загар, към тях добавяме ситно нарязаните чесън и лук.

След като лукът и чесънът омекнат, добавяме двете консерви червен боб заедно с течността от тях. Доливаме около 1 ч.ч. вода и се оставяме ястието да къкри на бавен огън. След като течността поизври, добавяме сладкото с люти чушки и разбъркваме добре. Оставяме яхнията да се сгъсти още малко и сваляме от котлона. Може да овкусим с пресни подправки по избор.