
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински гърди
свински гърди (с кост) | 900 g g | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
царевица царевица | 3 | ||
дафинов лист дафинов лист | 2 - 3 | ||
бахар бахар | 2 - 3 зърна зърно | ||
пушен червен пипер пушен червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински гърди, запечени на фурна с млечна царевица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме царевицата (разрязана на две) със сол, черен пипер и пушен червен пипер. Поставяме я в плика за печене заедно с гърдите и печем в предварително загрята фурна на 200° С градуса за 80 - 90 min.
След това ги изваждаме от фурната, добавяме бахара, дафиновия лист и маслото и връщаме във фурната за още 2 - 3 min. След като са готови, сервираме свинските гърди заедно с печената царевица.