Верига от любими рецепти
Свински гърди, запечени на фурна с млечна царевица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински гърди свински гърди
(с кост)
900 g g
краве масло краве масло30 g g
царевица царевица3
дафинови листа дафинов лист2 - 3
бахар бахар2 - 3 зърна зърно
пушен червен пипер пушен червен пипер1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински гърди, запечени на фурна с млечна царевица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(10)

Начин на приготвяне

Овкусяваме царевицата (разрязана на две) със сол, черен пипер и пушен червен пипер. Поставяме я в плика за печене заедно с гърдите и печем в предварително загрята фурна на 200° С градуса за 80 - 90 min.

След това ги изваждаме от фурната, добавяме бахара, дафиновия лист и маслото и връщаме във фурната за още 2 - 3 min. След като са готови, сервираме свинските гърди заедно с печената царевица.