Верига от любими рецепти
Свински котлет и бекон на грил с мак и чийз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

котлет от малко прасенце котлет от малко прасенце700 g g
бекон бекон200 g g
царевица царевица50 g g
доматен сос доматен сос50 ml ml
розмарин розмарин4 стръка стрък
краве масло краве масло50 g g
макарони макарон400 g g
сирене Монтерей Дкак сирене Монтерей Дкак300 g g
прясно мляко прясно мляко
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински котлет и бекон на грил с мак и чийз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

Овкусяваме котлетите със сол и черен пипер и ги печем на барбекю до готовност. Печем и бекона - не повече от минута на страна, за да не прегори.

Сваряваме макароните в подсолена вода, като целта е да станат „алденте”, т.е. да останат леко твърди. След като ги отцедим, ги поставяме в подходяща тава за печене. Нареждаме върху тях слайсовете „Монтерей Джак” и маслото, разделено на кубчета. Подправяме със сол и черен пипер и ги заливаме със затопленото мляко. Печем 20-30 мин (до хващане на златиста коричка) в предварително загрята на 180°С фурна.

Поднасяме котлета с парчета бекон, гарнираме с мак и чийз и допълваме вкуса на ястието с доматен сос и царевица. Декорираме със стръкове розмарин.